Vam je prispevek všeč?

Organizatorji tradicionalnega vsakoletnega festivala »In Memoriam prof. Peter Hafner« so si vendarle malce oddahnili in sporočajo: letošnja enajsta (in pol) edicija festivala BO! In to od srede, 14. oktobra, do nedelje, 18. oktobra 2020, na različnih lokacijah po Škofji Loki – na Škofjeloškem gradu, na Cankarjevem trgu in v MKC Pri Rdeči Ostrigi.

»Kdaj bo letos memorial, a sploh bo memorial? Ja, bo, julija; ne, ne bo julija; bo avgusta, ne, ne bo avgusta. Zdaj pa res bo. Oktobra. Za vse, ki ste (se) spraševali, kaj bo letos z memorialom. Evo ga, zgodilo se je, da smo na polovici do dvanajste edicije, ampak to sploh ni slabo. Nasprotno, dvigamo temperaturo pred dvanajstko,« je v imenu organizatorjev zapisal Tine Hafner.

Na festivalski spletki pa je priobčeno še: »Na letošnjem enajstem memorialu in ½ (taprava dvanajstka pa naslednje leto) so zaradi vsem znanih razmer v ospredju domači izvajalci. Pa vseeno tudi ščepec tujih. Vsekakor pa to ne pomeni, da se ne bomo imeli fajn. Skratka, če se ukrepi ne bodo zaostrili, za stoprocentno velja tole, kar vidite na fotografiji.«

Za odprtje festivala bo v sredo, 14. oktobra 2020, ob 20. uri na Cankarjevem trgu – vstop bo prost, nič pa ne bo napak, če bomo prispevali kaj prostovoljnega – poskrbel nenavaden italijanski brass metal jazz trio Ottone Pesante, v nadaljevanju pa bodo na sporedu še: iz tujine Elektro Guzzi (Avstrija), iz domovine pa Hostnik pa Krečič, Koala Voice, Nikki Louder, Samuel Blues, Svojat, Shaun Banks, Lelee, Warrego Valles in VJ Dimension.

Vabljeni že zdaj!

Foto in vir: FB Festival In Memoriam prof. Peter Hafner

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating