Vam je prispevek všeč?

Na dan sv. Ambroža, zavetnika čebelarjev, je v Lukovici potekal 3. Festival čebelarske pesmi s podelitvijo priznanj najbolje ocenjenim medom za leto 2018. Na seznam nagrajencev se je uvrstil tudi lipov med Čebelarstva Klemenčič Medomed iz Brodov in prejel laskavi naziv »državni prvak«.

»Hvala čebelicam, da so nabrale najboljši med v Sloveniji,« so na družbenem omrežju zapisali pri Čebelarstvu Klemenčič Medomed in dodali: »Državni prvaki za najbolje ocenjen lipov med 2018, v preteklem letu pa za kostanjev med. Neverjetno, kaj se pri nas dogaja.«

Na državno senzorično ocenjevanje medu so se uvrstili najboljši slovenski vzorci medu, ki so na mednarodnih in slovenskih ocenjevanjih dosegli naziv »prvak vrste«. V Lukovici so razglasili še državne prvake v kategorijah akacijev, cvetlični in gozdni med.

Je pa še eno priznanje prejelo tudi Čebelarsko društvo Škofja Loka, in to za pravi slovenski čebelnjak, ki stoji ob Domu čebelarjev v Brodeh. S tem se je vpisal v register najstarejših in najbolje ohranjenih čebelnjakov v Sloveniji.

Obema, Čebelarstvu Klemenčič in Čebelarskemu društvu Škofja Loka, iskreno čestitam v upanju, da bom tudi prihodnja leta poročal o podobnih uspehih …

Foto: Čebelarstvo Klemenčič

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating