Vam je prispevek všeč?

Športnih novic je bilo v zadnjem obdobju premalo, zato je prav, da spet povečam njihovo število.

Iz hokejskega kluba SIJ Acroni Jesenice so sporočili, da bo v prihodnji sezoni njihov dres (prvič) nosil tudi 20-letni in 180 centimetrov visoki škofjeloški napadalec Maj Tavčar, ki je glavnino dosedanje kariere preživel pri kranjskem Triglavu, njegove barve je branil v vseh starostnih skupinah.

Pred leti je kot posojen igralec v ligi EBYSL nastopal za Slavijo Junior, nato pa ga je pot vodila tudi onkraj »luže«. V zadnjih dveh sezonah se je preizkusil tudi v nižji severnoameriški mladinski ligi v dresu moštev Boston Jr. Bruins in Utica Jr. Comets. V zaključku minule sezone je znova vihtel palico med kranjskimi »orli«.

Bil je stalni član slovenske mladinske in mlade reprezentance. Leta 2017 se je na Bledu veselil zlatega odličja na SP divizije I (skupina B) do 18 let, lani pa je dosegel enak uspeh tudi z mladimi »risi« do 20 let na SP divizije I (skupina B) na Poljskem.

»V prihodnji sezoni si želim čim več ekipni in individualni napredek. Upam, da se bom čim bolje razvil kot igralec in s tem pripomogel moštvu. Veliko fantov že poznam in vem, da so super igralci z ogromno željo po uspehu, zato se trdega dela z njimi in s štabom, ob veliki podpori navijačev, zelo veselim,« je ob podpisu pogodbe za spletno stran jeseniškega kluba povedal Maj Tavčar, ki mu za korak naprej čestitam in želim uspešno sezono v rdečem dresu!

Foto: osebni arhiv

Vir: HDD Jesenice

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating