Vam je prispevek všeč?

Jubilejni 60. izvedbi Linhartovega srečanja, največjega festivala ljubiteljskih gledaliških skupin v Sloveniji in zamejstvu, je izjemen pečat dalo tudi Kulturno društvo Loški oder Škofja Loka, ki se je okitilo z največjim številom nagrad – kipcev matičkov.

Resda je glavno nagrado, matička za najboljšo predstavo v celoti, prejela gledališka skupina mariborske Pekarne magdalenske mreže z avtorsko predstavo Slava Klavora Spomenik, toda največ nagrad so dobili igralci Loškega odra.

Matička za vlogo sta namreč dobila dva igralca Loškega odra v avtorski reciklaži Feydeaujeve komedije »Strasti, laži in maček v žaklju« v režiji Milana Goloba, in sicer Bojan Trampuš za vlogo dr. Landernaua in Matej Čujovič za vlogo Pacarela.

Zanimivo: Trampuš in Čujovič sta žirijo Linhartovega srečanja prepričala že lani, le da tedaj za vlogi v predstavi »Antigona v New Yorku«. Letos je Loškemu odru še eno nagrado, posebno priznanje za izvedbo songa, prinesla še njuna soigralka Nives Mikulin (vloga Pacarelove žene Marthe).

Iskrene čestitke vsem trem in celotnemu kolektivu. Še to: predstavo »Strasti, laži in maček v žaklju« si bo mogoče na Loškem odru ogledati v petek, 7. oktobra 2022, ob 19.30, natančno teden dni pozneje pa bo gostovala v Ivančni Gorici.

Vir in foto: FB Kulturno društvo Loški oder

Povzel in dopolnil: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating