Vam je prispevek všeč?

Minuli konec se je začela nova sezona moškega rokometnega prvoligaškega tekmovanja v ligi NLB, v kateri – kot že vrsto sezon – znova nastopajo tudi igralci Urbanscapa Loke.

In v novo so pod taktirko trenerja Roberta Beguša vstopili odlično, z domačo zmago nad enim najboljših slovenskih kolektivov, Gorenjem. V Športni dvorani Poden so bili boljši s 27:25 (14:13).

Gostje v celotnem dvoboju niso vodili niti enkrat, rezultat pa je bil štirikrat izenačen le v začetku drugega polčasa med 14:14 in 17:17.

Pri Urbanscapu Loki so se med strelce vpisali: Žan Grojzdek in Matevž Jesenko po 5, Aljaž Jesenko 4, Grega Jamnik, Matija Vrbinc in Aleksander Atanasov po 3, Matic Pipp, Alen Šibanc, Tine Gartner in Andrej Dolenc po 1.

Pri »osah« Ločan Aleks Kavčič ni igral, vratar Aljaž Panjtar pa je zbral eno obrambo. »V tekmo smo vstopili tako, kot smo se dogovorili, in z dobro obrambo tekmeca vseskozi držali na varni razdalji. Na koncu smo s čvrsto obrambo in zbranostjo v napadu zasluženo zmagali,« je poudaril Matevž Jesenko.

Loška ekipa je v novi sezoni nekoliko prevetrena, vrzel po odhodih Žige Bradeška, Luke Plestenjaka, Andreja Berganta, Tima Bogdaniča Jenka in Gašperja Dobaja bodo skušal zakrpati Žan Grojzdek, Jan Setnikar, Aleksander Atanasov in Jan Tomac Teržan.

Edini tujec v ekipi ostaja desni zunanji igralec, Srb Milan Marinović. Cilj moštva je obstanek med elito in uveljavitev še večjega števila mladih igralcev. V drugem kolu Ločani v soboto, 14. septembra 2019, ob 19. uri gostujejo v Kopru.

Ekipi čestitam za uvodni uspeh in želim še mnogo zmag v novi sezoni!

Foto: FB Urbasncape Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating