Vam je prispevek všeč?

Včeraj je luč sveta ugledala zmagovalka javnega natečaja »Najlepša otroška pravljica Škofje Loke«, pravljica »Miška Rubi in zlati list«, ki jo je napisala in tudi ilustrirala Darja Čadež. Odslej bo Občina Škofja Loka novorojenčkom ob finančnem prispevku podarila še to knjižno darilo, s čimer bo »ob spodbudi in podpori lokalnih avtoric in avtorjev omogočila novopečenim staršem spodbujanje bralne kulture pri otrocih s knjigo iz njihovega lokalnega okolja«.

»Vesel sem, da bomo lahko – ob denarnem prispevku, ki ga izplačamo staršem ob rojstvu otroka – novorojenčkom oziroma najmlajšim Ločankam in Ločanom poklonili simpatično knjigo, ki je v sredo dokončno ugledala luč sveta. Knjiga je po mojem mnenju vedno dobra sopotnica ali pa popotnica,« je izidu knjige ob rob zapisal škofjeloški župan Tine Radinja.

Kdo je Darja Čadež? Je Škofjeločanka, študentka biologije in aktivna tabornica, ki se v prostem času posveča slikanju. Najbližja ji je tehnika akvarela, v kateri nastajajo izvrstni portreti živali. Zadnje čase se izpopolnjuje tudi v računalniški grafiki in animaciji. »Miška Rubi in zlati list« je njeno prvo izdano literarno in hkrati tudi prvo avtorsko ilustrirano delo.

Še do torka, 12. januarja 2021, je v preddverju Sokolskega doma Škofja Loka na ogled Darjina razstava»Miška Rubi in zlati list«. Na ogled so skice in akvareli, ki dopolnjuje besedilo pravljice, ki jo je avtorica postavila v domače okolje Škofje Loke, zato so tako pravljica kot ilustracije še kako vredni branja in ogleda. Darji Čadež želim uspešno nadaljnje ustvarjanje!

Foto: FB Tine Radinja, župan občine Škofja Loka

Vir: Sokolski dom in FB Občina Škofja Loka in FB Tine Radinja

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating