Vam je prispevek všeč?

Projekt »Manj svečk za manj grobov«, ki pred in ob prazniku spomina na pokojne, 1. novembru, že tradicionalno poteka po vsej državi, bo letos že četrtič izpeljan tudi v Škofji Loki. Letos bodo v akciji zbrana sredstva namenili Osnovni šoli Jela Janežiča za razvoj programa Montessori.

S tem sredstvi bodo skupaj pomagali, da bodo lahko tudi otroci s posebnimi potrebami razvijali notranje potenciale v pripravljenem okolju, ki jim bo to omogočalo, in z ustreznimi materiali, ki bodo spodbujali njihovo celostno rast osebnosti.

Letos bodo akciji razširili tudi na območje, ki ga šola sicer pokriva, torej na območje občin Gorenja vas-Poljane, Žiri, Železniki in Medvode. Stojnice bodo na vseh tamkajšnjih (in škofjeloških) večjih pokopališčih postavljene med 29. oktobrom in 1. novembrom 2022.

»Izjemno veseli smo, da so projekt ‘Manj svečk za manj grobov na Škofjeloškem 2022‘ podprle Občine Škofja Loka, Železniki, Gorenja vas-Poljane, Žiri in Medvode. Pri izpeljavi pa sodelujejo OŠ Jela Janežiča, društvo Sožitje, skavti Škofja Loka 1, Železniki 1, Poljanska dolina 1, Žiri 1 in Preska 1, Kapucinski samostan Škofja Loka, Uršulinski samostan Sveti Duh in Radio Sora je zapisal organizator.

Vabljeni k sodelovanju!

Vir: OŠ Jela Janežiča

Foto: FB Manj svečk za manj grobov

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating