Vam je prispevek všeč?

Vsakoletna vseslovenska ekološko-humanitarna akcija »Manj svečk za manj grobov« je letos naletela na velik odziv tudi na Škofjeloškem, kjer bodo zbrana sredstva namenili razvoju montessori programa za otroke s posebnimi potrebami na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki, ki jim bodo tako pomagali, da bodo lahko razvijali notranje potenciale v pripravljenem okolju, ki jim bo to omogočalo, in z ustreznimi materiali, ki bodo spodbujali njihovo celostno rast osebnosti.

Tako je od sobote, 29. oktobra, do jutri, torka, 1. novembra 2022, možno poiskati prostovoljke in prostovoljce projekta tudi na večjih pokopališčih v občinah Škofja Loka, Železniki, Gorenja vas-Poljane, Žiri in Medvode. Prostovoljci bodo mimoidočim z veseljem podrobneje predstavili namen akcije. V ta namen so se v akcijo dejavno vključili tudi učenci s posebnimi potrebami z OŠ Jela Janežiča in ustvarili več kot 1000 kamenčkov v podporo projektu.

Iz OŠ Jela Janežiča so ob tem sporočili: »Od torka, 18. oktobra, do četrtka, 20. oktobra 2022, je na naši šoli potekala delovna praksa za učence posebnega programa (PP3C, PP3D, PP4, PP5 in PP6). V sodelovanju s projektom Manj svečk za manj grobov na Škofjeloškem 2022 so izdelovali okrasne kamne za grobove. Bili so zelo uspešni, saj so skupaj izdelali več kot 1000 kamnov. Učenci so na praksi sodelovali v vseh fazah izdelave od nabiranja, pranja, poslikave in lepljenja kamnov. Imeli so se lepo in komaj čakajo, da kamne opazijo po grobovih.«

Poklon za plemenit namen akcije!

Vir: Manj svečk za manj grobov in OŠ Jela Janežiča

Foto: OŠ Jela Janežiča

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating