Vam je prispevek všeč?

S Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem so me obvestili, da so v tem študijskem letu začeli snemati podcast, PEFcast, v katerem gostijo zanimive goste, s katerimi se pogovarjajo o študijskih in obštudijskih tematikah. In med njimi je tudi 24-letni študent magistrskega študija programa Razredni pouk Matic Ahčin iz Škofje Loke, ki si praktične izkušnje že občasno (od lanskega novembra) nabira kot nadomestni učitelj podaljšanega bivanja na škofjeloški Osnovni šoli Cvetka Golarja.

Pogovoru z Maticem Ahčinom prisluhnite TUKAJ.

Vse pride prav

Kot je Matic – tutor, pisec, igralec in pevec – povedal v pogovoru, se v dejavnosti vključuje, ker mu lepšajo življenje in ker je zelo odprt in komunikativen. »Če nisi nikamor vključen, izgubiš priložnosti za veliko smeha, veselja in druženja. Ne pridobiš niti dodatnih kompetenc niti novih znanj, ki ti kot bodočemu pedagogu pridejo prav,« je povedal. V fakultetnem fantovskem pevskem zboru se je naučil voditi zbor, v PeF teatru nastopati na odru … »Vse pride prav!«

Živ dokaz, da je vse mogoče

Pa mu ukvarjanje s številnimi obštudijskimi dejavnostmi, ki jih ponuja fakulteta, znese tudi časovno? »Jaz sem živ dokaz, da je vse mogoče. Vsem študentom in bodočim študentom svetujem, naj se čim več vključujejo v druge dejavnosti in si tako popestrijo študentsko življenje,« poudarja Matic Ahčin in še hudomušno dodaja: »Če bi moral biti 14 dni zaprt v samostanu, izoliran od vseh, bi umrl.« Maticu želim uspešen zaključek študija in vse dobro nato na poklicni poti!

Vir in foto: UP PeF

Povzel: Janez Porenta

5 2 votes
Article Rating