Vam je prispevek všeč?

Škofjeloški Foto klub Anton Ažbe, pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije in v sodelovanju z Občino Škofja Loka, nadaljuje tradicijo dobrega gostitelja mladih fotografskih ustvarjalcev. Na letošnjo Slovensko pregledno razstavo mladinske fotografije 2019 je 153 mladih fotografinj in fotografov poslalo 573 fotografij različnih žanrov. Udeleženci so bili razdeljeni v dve starostni kategoriji: do 16 let in od 16 do 21 let.

Strokovna žirija v sestavi mojstrov fotografije Fotografske zveze Slovenije (Matjaž Čater, Izidor Jesenko, Matej Peljhan) je v obeh kategorijah izbrala 253 najboljših del, ki bodo predstavljena na projekciji ob odprtju razstave. 52 najbolj izstopajočih fotografij bo do 5. decembra 2019 razstavljenih na razstavi v Galeriji Sokolskega doma v Škofji Loki. Žirija je v vsaki kategoriji podelila po 3 nagrade in 5 diplom, ki jih bodo nagrajenci prejeli na svečanem odprtju razstave danes, v petek, 15. novembra 2019, ob 19. uri v Sokolskem domu v Škofji Loki. Vstop bo prost.

Med letošnjimi nagrajenci je tudi Škofjeločanka Ajda Pokorn, dijakinja 4. d Gimnazije Škofja Loka, ki je osvojila tretjo nagrado v kategoriji od 16 do 21 let. Iskrene čestitke njej in ostalim obetavnim fotografinjam in fotografom!

KATEGORIJA DO 16 LET

Rene Kračun (Celje) – 1. nagrada

Leila Kariž (Sežana) – 2. nagrada

Tina Rogelj (Ljubljana) – 3. nagrada

Diplome: Tinkara Skok (Polzela), Miha Vodušek (Gornji Grad), Anika Udovič (Pivka), Hana Hlede (Jesenice), Tadej Preradovič Jarc (Ljubljana).

KATEGORIJA OD 16 DO 21 LET

Nik Bertoncelj (Jesenice) – 1. nagrada

Neja Zalaznik (Ljubljana) – 2. nagrada

Ajda Pokorn (Škofja Loka) – 3. nagrada

Diplome: Luka Vovk (Brezje), Ela Zdešar (Brezovica), Peter Škrilec (Lendava), Rina Medjić (Laško), Lia Stepišnik (Radlje ob Dravi).

 

Foto: Gimnazija Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta