Vam je prispevek všeč?

Kadeti škofjeloškega košarkarskega moštva LTH Castings so postali državni podprvaki do 17 let, potem ko so v finalnem dvoboju 1. SKL po zelo dostojnem odporu premoč priznali ljubljanskemu Petrolu Olimpiji A. Blestel je Matej Čibej s 26 točkami, 8 skoki in 6 podaji, Nace Frelih je dodal 20 točk in 9 skokov, kapetan Tilen Jugovic pa se je razveselil dvojnega dvojčka za 14 točk in 13 skokov.

Čibej je bil s 67 točkami tudi najučinkovitejši igralec finalnega turnirja, medtem ko so v idealno peterko uvrstili tudi Freliha. Pod taktirko trenerja Petra Hartmana so se izjemnega uspeha naposled veselili: Marcel Misson, Matej Čibej, Leon Hafner, Leon Gabrovšek, Tilen Jugovic, Žan Zupanc, Luka Oblak, Patrik Brovč, Luka Goljat, Nace Frelih, Žan Spalevič in Jan Blatnik.

V igralskem kadru so bili v tej sezoni še Miha Ažbe, Žiga Beravs, Vasja Hafner, Tim Kržišnik, Jaka Lovko, Nejc Maver in Ivan Vastl. Srebrne fante bomo lahko še enkrat z bučnim aplavzom nagradili danes, v sredo, 10. aprila 2019, ob 19.30 v Športni dvorani Poden med polčasoma članske tekme 2. SKL med domačo ekipo LTH Castings in Grosupljem. Kadete bo s svojim prihodom počastil tudi župan Tine Radinja.

Vstop na tekmo bo prost! Lepo vabljeni. In seveda iskrene čestitke obetavnim igralcem in strokovnemu štabu za izjemen dosežek!

Foto: KK Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating