Vam je prispevek všeč?

Uredništvo revije Tranzit je s pomočjo partnerjev izvedlo tekmovanje »Mladi mehanik Slovenije 2023«, ki je bilo že tretje po vrsti, udeležilo pa se ga je 10 šol iz celotne Slovenije. Z laskavim nazivom se je ovenčal Aljaž Platiše, dijak Srednje šole za strojništvo v Šolskem centru Škofja Loka. Tako je nagrada že drugo leto zapored romala v Škofjo Loko, lani jo je osvojil ravno tako loški »strojnik« Tomaž Žugec.

Tekmovanje je znova zajemalo teoretični in praktični del. Dijaki so reševali vprašanja s posameznih področij avtoservisne dejavnosti in se pomerili pri menjavi pnevmatike in vložka sušilca zraka na Volvovem tovornjaku ter pri zaščiti in pripravi električnega vozila na servis na vozilu ford mustang mach-E.

Med 20 sodelujočimi dijaki je torej največjo raven znanja in spretnosti v tekmi s časom in z nalogami pokazal Aljaž Platiše (z minimalno prednostjo pred prvim zasledovalcem), čeprav – zanimivo – sprva sploh ni bil predviden za udeležbo, saj je bil za sodelovanje na tekmovanju najprej mišljen njegov sošolec Arne Mavri.

Šolsko ekipo so v Ljubljani sicer sestavljali Domen Tominc in Arne Mavri kot tekmovalca in Aljaž Platiše kot rezerva, tik pred začetkom teoretičnega dela pa sta drugi tekmovalec in rezerva zamenjala vlogi in rezervni tekmovalec Aljaž, sicer dijak 3. letnika programa avtoserviser, je postal končni zmagovalec.

Tekmovanje je sicer namenjeno dijakom 2. in 3. letnikov srednješolskega izobraževalnega programa avtoserviser, z njim pa želijo organizatorji spodbuditi interes za izobraževanje in opravljanje poklicev v avtoservisni dejavnosti in krepiti zanimanje za tehnično kulturo.

Aljažu iskreno čestitam in mu želim uspešno tudi v prihodnje! Prav tako čestitke tudi mentorjema Tadeju Požarju in Janezu Demšarju, pri pripravah pa sta sodelovala še Janko Brejc in Miro Bogataj, so sporočili iz Šolskega centra Škofja Loka.

Vir: Revija Tranzit in Šolski center Škofja Loka

Foto: FB Šolski center Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating