Vam je prispevek všeč?

Konec lanskega leta sem TUKAJ poročal o ustanovitvi Prostorske sekcije Kluba škofjeloških študentov (KŠŠ), ki jo sestavljajo dijaki in študenti, ki jih zanimajo vprašanja prostora in položaj mladih v njem.

Odtlej je Prostorska sekcija KŠŠ, ki vključuje 9 mladih, dobro zaživela, v prihodnjih mesecih pa bo v Škofji Loki izvedla projekt »Mobilni trg«. Ideja zanj je bila izbrana kot zmagovalna med 29 prispelimi prijavami na razpis za Urbano akademijo 2021 v organizaciji društva ProstoRož.

V prihodnjih mesecih bodo tako študenti poskrbeli za izvedbo projekta, ki bo na različne lokacije v mestu prinesel pravi mobilni trg in tako ponudil drugačno rabo javnega prostora.

Kaj pravzaprav mobilni trg je, je razložila pobudnica Prostorske sekcije in idejna vodja projekta Iva Lukan:

»Mobilni trg bomo izvajali od letošnjega aprila do septembra. Zasnovali smo ga kot orodje, ki bo služilo aktivaciji neaktivnih, zapuščenih in neizkoriščenih javnih površin. Tako se bo Mobilni trg vsak mesec znašel na novi lokaciji.

Trenutno imamo v načrtu tri lokacije: vojašnico, kaščo in kopališče v Puštalu. Ideja je, da bi druge lokacije predlagali prebivalci mesta.

Mobilna urbana oprema tako služi aktivaciji zapuščenih in neizkoriščenih javnih površin, ki imajo velik potencial za skupnostne prakse. Javni prostor je namreč ključen za gradnjo in vzpostavljanje skupnosti, skupnost pa je ključna za kakovostno bivanje v mestu.

Vsi člani Prostorske sekcije se že veselimo izvedbe in vas vabimo, da Mobilni trg tudi obiščete. O poteku vas bomo sproti obveščali.«

Čestitke Prostorski sekciji za predlog, naj bo tudi izvedba uspešna!

Vir in foto: Prostorska sekcija KŠŠ

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating