Vam je prispevek všeč?

Danes, v soboto, 28. oktobra 2023, zvečer (ob 20. uri) bo v Rogaški Slatini na ogled finale »Festivala slovenskega šansona 2023«, ki bo imel tudi škofjeloški pridih.

Kot zadnji od desetih finalistov bo namreč predstavil suški trubadur Tomaž Hostnik s pesmijo »Dekle iz zlatih sanj«, katere avtor glasbe in besedila je sam.

 

Hostnik se je, ob violinski spremljavi Matije Krečiča, kot eden od petih (od 10) uspešnih kandidatov že v začetku maja prebil skozi prvi predizbor, ki je bil v Krškem.

Tokrat ga bodo na odru spremljali violinist Deyan Muc, pianist Gregor Ftičar, kontrabasist Jaka Krušič in bobnar Gregor Hrovat.

»Skladba govori o tem, kako levi požrejo svoj plen, za njimi pa pridejo še hijene, jastrebi, muhe … Vsak bi rad svoj delež,« je par besed o pesmi povedal Tomaž Hostnik.

»Skratka tipičen narodnozabavni oziroma nerodnozabavni pop art, kar sem delal že doslej – torej nobenih presenečenj. Tudi druge skladbe so super, duhovne hrane bo na pretek,« je dodal.

 

Prvi program Radia Slovenija s festivalom spodbuja nastanek novih kakovostnih skladb v slovenskem jeziku, na finalu pa bodo podelili tudi nagradi Franeta Milčinskega – Ježka.

Finalno dogajanje si bo možno od 20. ure dalje ogledati v neposrednem prenosu na prvem programu TV Slovenija in na prvem programu Radia Slovenija.

Držim pesti za Tomaža, stisnite jih tudi vi!

Vir: RTV Slovenija in FB Tomaž Hostnik

Foto: Denys Shadro

Video: FB Tomaž Hostnik

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating