Vam je prispevek všeč?

Tako kot večina Slovencev tudi učenke, učenci in zaposleni na OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka s sočutjem in zaskrbljenostjo do vseh trpečih opazujejo dogajanje v Ukrajini in se nanj tudi konkretno odzivajo. V sodelovanju s Slovensko karitas so se dogovorili, da bodo zbirali moko, saj ljudem na vojnem območju primanjkuje osnovne hrane – torej kruha.

Zato vabijo vse otroke in njihove družine, naj prispevajo kilogram moke, seveda lahko tudi več. Ko bodo zbrali paleto, jo bodo s pomočjo Slovenske karitas izročili njenim sodelavcem, ki delujejo v Ukrajini, je sporočila Unesco koordinatorka na šoli Mateja Feltrin Novljan.

Humanitarna akcija bo na OŠ Cvetka Golarja potekala prihodnji teden, od ponedeljka, 14. marca, do petka, 18. marca 2022. Učenke in učenci bodo lahko vsak dan od 7.30 do 8.30 moko oddali v jedilnici matične in tudi podružnične šole v Retečah. Na matični šoli bo v sredo, 16. marca 2022, potekalo zbiranje tudi v popoldanskem času od 13. do 18. ure, ko bo moko možno oddati pred šolo zaposlenim in učencem. Takrat jo lahko prinesejo tudi ostali Ločani, ki želijo pomagati.

»Radi povemo, da smo Unesco šola oziroma članica mednarodne Mreže Unescu pridruženih šol, ki se po vsem svetu trudimo delovati v duhu kulture miru in nenasilja. Zato pri našem izobraževalnem in vzgojnem delu sledimo štirim Delorsovim stebrom, v tako težkih časih v ospredje stopi četrti: Učiti se biti. Skušamo živeti naše vodilo in razvijati sočutje do vseh ljudi, zlasti pa do trpečih, zato smo že večkrat pomagali, odziv naših učencev, staršev in zaposlenih je bil vedno izjemen,« je poudarila Mateja Feltrin Novljan.

In zapisala še: »Želimo si, da bi vsaj nekaj lačnih ljudi v Ukrajini z našo pomočjo dobilo košček kruha – zato naj bo iz te moke čim več kruha. Iskrena hvala!« Čestitke za plemenito pobudo in hvala za trud!

Vir: OŠ Cvetka Golarja

Foto: Portal OS

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating