Vam je prispevek všeč?

Na Osnovni Šoli Cvetka Golarja Škofja Loka so minuli teden, od ponedeljka, 14. marca, do petka, 18. marca 2022, v okviru humanitarne akcije pomoči Ukrajini zbirali moko za tamkajšnje ljudi. Odziv šolarjev, njihovih staršev in ostalih dobrotnikov je bil odličen, zbrali so kar 1 tono in 420 kilogramov moke, ki so jo v petek odpeljali v skladišče Slovenske karitas v Ljubljani, kjer bo že te dni del humanitarnega konvoja. »Hvala vsem – iz srca hvala,« je bila hvaležna in navdušena Jana Lampe iz Slovenske karitas, kajti iz te moke bo res kar nekaj kruha, kot je sporočila Unesco koordinatorka na šoli Mateja Feltrin Novljan.

Prijetno s koristnim

»Naredili smo veliko, a lahko storimo še več,« so ob koncu humanitarne akcije »Moka za Ukrajino« v en glas zatrdili učenke in učenci 7. a, ki so bili najdejavneje vključeni, saj so veliko prostega časa namenili zbiranju, v šolo so prihajali prej in v sredo dežurali vse popoldne. »Lepo je bilo, ker smo bili skupaj in obenem storili še nekaj dobrega,« so bili enotni. Ugotovili so, da jim nič ne manjka in ne bodo lačni, čeprav so darovali moko, bolj kot kdaj koli pa so hvaležni, da živijo v miru, in ukrajinskim vrstnikom sporočajo: »Bodite močni!« Tistim, ki so že ali pa prihajajo v Slovenijo, pa: »Pri nas ste dobrodošli, pomagali vam bomo.« Kot poudarja Feltrin Novljanova, se otroci zavedajo, da vojne še ni konec, da je pomoč še potrebna, zato bodo zagotovo izpeljali še kakšno akcijo.

Unesco šola

OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka je Unesco šola in članica mednarodne Mreže Unescu pridruženih šol, ki se po vsem svetu trudijo delovati v duhu kulture miru in nenasilja. Minuli teden so te vrednote še intenzivneje živeli. Z njihovo pomočjo bo nekaj lačnih ljudi v Ukrajini dobilo kos kruha, a ker vojne žal še ni konec, obljubljajo, da je bila ta akcija le začetek. »Pripravljeni smo pomagati in to je najmanj, kar moramo storiti,« je še pojasnila Mateja Feltrin Novljan.

Vir in foto: OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

3 1 vote
Article Rating