Vam je prispevek všeč?

Da škofjeloška ženska vokalna skupina Grudnove Šmikle kljub kratkemu premoru še vedno sodi v vrh slovenske zborovske scene, so dekleta dokazala tudi ob vrnitvi (po nekaj letih) na mednarodni tekmovalni oder.

Na 14. mednarodnem zborovskem tekmovanju Zlatna lipa Tuhlja v Termah Tuhelj na Hrvaškem so se dekleta med 27 zbori in nad 650 nastopajočimi pevci uvrstila v grand prix tekmovanja in domov odnesla zlato plaketo (95 točk, skupno 2. mesto med vsemi nastopajočimi).

Hkrati so se ovenčala še z dvema posebnima priznanjema: enim za najboljšo izvedbo skladbe (Lojze Lebič: Urok) in plaketo za najboljšo vokalno skupino. Iskrene čestitke pevkam za doseženo in uspešno tudi vnaprej!

Grudnove Šmikle že dve desetletji zaznamujejo gorenjske in slovenske zborovske odre z izjemno srčnostjo in pristno interpretacijo, ki jim jo je doslej vlivala roka zborovodkinje Marjete Naglič.

Od letošnjega februarja pa sodelujejo z novim zborovodjem, Janom Gorjancem Danisom, ki ima kljub mladosti že precej izkušenj, glasbeno izobrazbo je nabiral doma in v tujini, strokovno pa vodi tudi kranjski MePZ Musica Viva in ŽPZ Petrol.

Kako v zboru veje svež veter, pa si bo možno ogledati na prav posebnem koncertu Grudnovih Šmikel ob vstopu v poletje, v petek, 16. junija 2023, ob 20. uri v Sokolskem domu Škofja Loka, ko bo zbor obiskovalce popeljal v čarobnost kresne noči.

»Koncert bodo poleg angelskih glasov obogatile tudi čisto prave coprnice in različni dramski odlomki, ki bodo obiskovalce popeljali v magičnost večera,« vabijo Šmikle. Vstop na poletni koncert »Sen kresne noči« bo prost.

Obenem pa ŽPZ Grudnove Šmikle v svoje vrste vabi nove članice. Če vas nagovori kakovostno poustvarjanje različnih glasbenih zvrsti v najboljši družbi, se jim pridružite – če pa ne, povejte prijateljicam!

Avdicije bodo potekale v ponedeljek, 19. junija 2023, med 18. in 20. uro v učilnici 149 Gimnazije Škofja Loka. Prijave sprejemajo na številko 031-799-240 ali na e-naslov gorjanc.hcc@gmail.com (Jan Gorjanc Daniso).

Vir in foto: Grudnove Šmikle

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating