Vam je prispevek všeč?

Leto 2020 je bilo izrazito prostovoljsko leto. Prostovoljsko delo ni plačano, a je vredno veliko več, saj prinaša notranje zadovoljstvo in hkrati izboljšuje svet. Tudi škofjeloški prostovoljke in prostovoljci so poleg boljšanja sveta zaslužni tudi za dvig kakovosti v občini, kar se je odrazilo tudi s pozitivnim odzivom na razpis za »Naj prostovoljca leta 2020 v občini Škofja Loka«, ki sta ga razpisala Zavod O in Zavod 973 pod pokroviteljstvom Občine Škofja Loka. Sodelovalo je namreč kar 16 organizacij prijaviteljic in 6 predlaganih prostovoljcev. »Zagotovo jih je še veliko več in ostajajo neimenovani, a nikakor pozabljeni. Dobro pa vemo, da za prostovoljstvo ne potrebujemo nagrade, saj se odraža v nematerialnih stvareh, nasmehu in prijaznosti ljudi. Imeli smo težko in nehvaležno nalogo, saj je izbira enega prostovoljca morda nepravična, kajti zahvala gre vsem in vsakomur, kdor pomaga,« je sporočila vodja razpisa Nina Milinkovič.

Naziv »Naj prostovoljec leta 2020 v občini Škofja Loka« je prejel Rok Šarić.

Kdo je Rok Šarić? »Odlikuje ga vestno prostovoljsko delo predvsem na področju mladih. Njegovi prijavitelji pravijo, da je aktiven in uspešen mentor v društvu tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika, inštruktor v Mladinskem centru Blok in podpredsednik kluba Interact. Zaslužen je za vsestransko pomoč v občini Škofja Loka in humanitarno delo pri različnih projektih. V letu 2020 je več 10 otrokom s svojim delom omogočil taborjenje v času poletnih počitnic. Vodil je projekt Škrat za en dan in z darili osrečil kar 65 otrok. V času epidemije se je kot mnogi prostovoljci udejstvoval pri oskrbi pomoči potrebnih v občini Škofja Loka. Obenem je tudi eden od mentorjev mednarodnim prostovoljcem v Škofji Loki. Poleg njegovega aktivnega in uspešnega dela na različnih področjih so njegove osebnostne lastnosti in požrtvovalnost v letu 2020 zaslužni za prejem naziva ‘Naj prostovoljec leta 2020 v občini Škofja Loka’,« je zapisano v utemeljitvi.

Roku, s katerim bodo v začetku prihodnjega leta opravili tudi spletni pogovor v živo, iskreno čestitam in se mu v imenu lokalnega okolja zahvaljujem za izjemno vsestransko, srčno in plemenito delo, imena preostalih nominirancev pa bom objavil jutri. Velja podčrtati besede vodje razpisa Nine Milinkovič: »Vsako prostovoljno delo je cenjeno in vsem iskrena hvala. Na vaši poti vas Ločani spodbujamo in smo hvaležni, ker ste zgled drugim. Biti prostovoljec pomeni biti junak!«

Foto: FB Gimnazija Škofja Loka

Vir: Zavod O

Povzel: Janez Porenta

4.6 5 votes
Article Rating