Vam je prispevek všeč?

Odprimo srce in se zabavajmo obenem!

Lions klub Škofja Loka vabi na tradicionalni dobrodelni koncert, ki bo danes, v soboto, 2. februarja 2019, ob 19. uri v Športni dvorani Trata v Škofji Loki.

Letos bodo za dober namen peli in igrali Prifarski muzikanti, ki s pesmijo in vižami že tri desetletja ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo. Na odru se jim bo pridružil Andraž Hribar, eden bolj poslušanih slovenskih glasbenih avtorjev in izvajalcev. Lani je na Popevki poslušalce očaral z nostalgično pesmijo Stari most.

V Škofji Loki bosta nastopila tudi odlična ansambla iz domačih krajev. Raubarji, ki so lani izdali prvi album, že več kot štiri leta skrbijo za ohranjanje in negovanje poljanskega narečja, na škofjeloškem večeru narečnih viž so bili dvakrat tudi zmagovalci občinstva. Pridružili se jim bodo lanski zmagovalci Večera slovenskih viž v narečju Hozentregarji, ki jim je strokovna komisija za skladbo v selškem narečju Moja dohtarca dodelila nagrado in plaketo Škofje Loke za najboljši nastop v celoti.

Vstopnice po ceni 15 evrov so na voljo v TIC Turizmu Škofja Loka, Turističnem društvu Škofja Loka, na Gorenjskem glasu v Kranju in na Eventimovih prodajnih mestih.

Foto: FB dogodka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating