Vam je prispevek všeč?

Škofjeloška osnovna šola s prilagojenim programom Jela Janežiča, ki jo obiskuje več kot 140 otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, je z donacijo kranjske območne enote Zavarovalnice Triglav bogatejša za novo motorično igralo, s katerim bodo učenci skozi igro na prostem osvajali različne motorične vaje, krepili koordinacijo in razvijali gibalne spretnosti.

Po besedah ravnateljice mag. Marjete Šmid je pridobitev pomembna, saj bo šoli omogočila dodatno obogatitev programa, s katerim že 75 let skrbi za kakovostno vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Prav tako bo novo motorično igralo prispevalo tudi h krepitvi socialnih veščin učenk in učencev, saj je zasnovano kot senzorična plezalna pot, ki jim omogoča spoznavanje prvin formalne in neformalne igre ter hkrati predstavlja prostor za vzpostavljanje stikov in medgeneracijsko druženje.

»Z novo pridobitvijo se bo kakovost in varnost športne ponudbe in preživljanja podaljšanega bivanja na prostem močno dvignila. Motorično igralo, ki smo ga postavili v atrij šole, namreč učencem omogoča hojo po različno oblikovanem terenu. Otroci lahko na njem izvajajo vaje motorike in za boljšo koordinacijo. Senzorična plezalna pot pa združuje tudi prvine formalne in neformalne igre. Igralo je primerno za mlajše in starejše učence, saj je zasnovano za medgeneracijsko druženje,« je poudarila ravnateljica mag. Marjeta Šmid.

Šoli je sredstva za nakup motoričnega igrala poklonila Zavarovalnica Triglav v obliki tradicionalne donacije ob koncu leta. »Del sredstev, s katerimi podpiramo projekte, aktivnosti in dogodke v lokalnem okolju, vsako leto namenimo tudi eni od bolj ranljivih skupin. Letos želimo učencem OŠ Jela Janežiča ponuditi dodatne možnosti za gibanje in igro na prostem, ki sta sestavni del zdravega razvoja vseh otrok in mladostnikov. Upamo, da jim bo motorično igralo prineslo številne koristi in predvsem veliko zabavnih, igrivih in poučnih trenutkov,« je izpostavila Janka Planinc, direktorica Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav.

Vir in foto: Zavarovalnica Triglav

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating