Vam je prispevek všeč?

Nova izvedba »Loške izmenjevalnice za otroke in odrasle«, tokrat jesenske, je tik pred vrati. Zgoditi se ima danes, v soboto, 30. septembra 2023, od 14. ure do 15.30 na Loški tržnici v Škofji Loki. Oddaja oblačil je možna od 13.30 dalje. Prijazno vabljeni, vstop je prost, dogodek podpirajo Občina Škofja Loka, Krajevna skupnost Kamnitnik, Razvojna agencija Sora in društvo Ekologi brez meja.

Sprejemajo: jesensko-zimska otroška oblačila in obutev, moderna ženska, moška in najstniška oblačila, obutev, modne dodatke, otroške knjige in igrače. Ne sprejemajo: raztrganih, umazanih ali kako drugače uničenih stvari, poletnih oblačil in obutve. Podarjena oblačila niso pogoj za sodelovanje na izmenjevalnici. Kdor oblačila potrebuje, jih lahko tudi samo prevzame.

Še nekaj drugih praktičnih napotkov: oblačila pripravite zložena, ločena v vrečkah ali škatlah (velja za otroška oblačila) do velikosti 68, od 74 do 86, od 92 do 104, od 110 do 128, 134 in večja. Kdor bi rad oblačila samo oddala, lahko piše organizatorjem in se bodo dogovorili za predhoden prevzem. Preostanek oblačil bodo po koncu izmenjave podarili dobrodelnim društvom.

In še novost: v času jesenske »Loške izmenjevalnice« pripravljajo Ekologi brez meja tudi brezplačno »Popravljalnico oblačil«. Medse bodo povabili lokalno šiviljo Vesno Klemenčič, ki bo poskrbela za osnovna šiviljska popravila oblačil, ki jih bodo obiskovalci prinesli v popravilo ali pa jih dobili na izmenjavi. Vabljeni!

Vir: FB Loška otroška in odrasla izmenjevalnica in FB dogodka

Foto: FB Loška otroška in odrasla izmenjevalnica

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating