Vam je prispevek všeč?

Rdeči križ SlovenijeObmočno združenje Škofja Loka kljub epidemiji novega koronavirusa ponovno vabi na jesensko krvodajalsko akcijo v Škofji Loki, ki bo od srede, 28. oktobra, do petka, 30. oktobra 2020, v prostorih Šolskega centra Škofja Loka.

»Pokličite in se naročite na darovanje krvi na telefonske številke 051/389-270 ali 051/671-147 ali 030/716-796. Pokličete lahko vsak dan od 7. do 15. ure,« spodbujajo v škofjeloškem območnem združenju RKS.

In še: »Krvodajalstvo je nepogrešljivi del transfuzijske službe, ki se kot del zdravstvene dejavnosti mora izvajati nepretrgoma. Vse od letošnjega marca dalje se krvodajalske akcije izvajajo skladno s priporočili o varnem zbiranju krvi. Krvodajalci ste vabljeni na odvzem prek sms-vabil, lahko pa pokličete in se naročite sami. S predhodnim klicem se preverijo pogoji za darovanje in doreče datum z uro odvzema. Ob prihodu na odvzem se ponovno preveri ustreznost za darovanje in izmeri telesna temperatura. Novi ukrepi: prihod krvodajalcev na odvzem krvi sodi v sklop opravljanja zdravstvene storitve, zato je za namene darovanja krvi dovoljen prehod izven regije občine stalnega ali začasnega bivanja.«

Mimogrede: včerajšnje krvodajalske akcije v Železnikih se je udeležilo 140 prostovoljk in prostovoljcev.

Foto: Domžalec

Vir: RKS OZ Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating