Vam je prispevek všeč?

V ponedeljek, 11. maja 2020, je Center slepih, slabovidnih in starejših (CSS) Škofja Loka ponovno odprl vrata za obiske. V Centru so ob tem takole zapisali:

»Za nami je zahtevno in odgovorno obdobje, ki nam je spremenilo način življenja. Z veseljem vas obveščamo, da tudi v Centru odpiramo vrata obiskom, vendar pod določenimi pogoji, ki od nas vseh zahtevajo odgovornost in doslednost pri upoštevanju ukrepov, da ostanemo zdravi.

Vsak obiskovalec svoj obisk pri stanovalcu najavi v recepciji na telefon 04/62-07-200 od srede, 6. maja 2020, dalje. Skladno z navodili lahko pride na obisk samo ena zdrava oseba. Z namenom nadzora vnosa okužbe v Center boste ob prihodu v recepciji oddali izpolnjeno natisnjeno izjavo o vašem zdravstvenem stanju, ki jo najdete TUKAJ. Ob vstopu v recepcijo boste prejeli nadaljnja navodila glede obiska.

Na obisk morate priti z obrazno masko. S seboj lahko prinesete paket za stanovalca, ki pa ne sme vsebovati pokvarljivih stvari. Paket naj bo primerno zaprt in opremljen z imenom in priimkom stanovalca.

Obiski stanovalcev bodo praviloma potekali na novem delu dvorišča Mozaik, kamor bo vas in stanovalca pospremilo osebje Centra. Posamezni stanovalci bodo zaradi svojega zdravstvenega stanja lahko imeli obisk v svoji sobi. Ker je vaših želja po obiskih veliko, smo čas posameznega obiska omejili na 20 minut. Obiski bodo potekali vsak dan, in sicer:

  • od ponedeljka do petka od 10. ure do 11.30 in od 15. ure do 16.30,
  • od sobotah, nedeljah in praznikih pa od 14.30 do 16.30.

Pri dogovarjanju terminov bodo imeli prednost stanovalci, ki v tekočem tednu še niso imeli načrtovanega obiska. Termin obiska bo možno rezervirati za največ dva tedna vnaprej.«

Donirane maske

Še to: na prošnjo CSS za donacije zaščitne opreme v času epidemije koronavirusa je bilo kar nekaj odziva, tako je že pred tedni Gasilska enota Stara Loka na družbenem omrežju zapisala:

»Na gasilce se vsakdo spomni takrat, ko potrebuje njihovo pomoč, in vsakdo tudi ve, da se nanje lahko zanese, da bodo prišli v najkrajšem možnem času in rešili nastali položaj karseda hitro in učinkovito. V trenutnem stanju pa ne smemo pozabiti na ‘kritične’ ustanove v naši občini, ki jih lahko koronavirus najbolj prizadene. Tam so osebe, ki pomoč najbolj potrebujejo, spomni pa se nanje le malokdo oziroma meni, da mora za njihovo varnost poskrbeti država. Ker mask v Sloveniji ni bilo na pretek, se je največ zaščitne opreme predalo zdravstvenim delavcem, ki smo jim tudi mi poslali virtualni stisk roke za vse opravljeno in nadaljnje delo. Ker nikoli ne vemo, kdaj bomo tudi gasilci potrebovali pomoč drugih, se je naše društvo skupaj s podjetjem Oblačila Strojan odločilo donirati 200 pralnih mask Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka. Upamo, da smo s tem pripomogli k preprečitvi širjenja okužbe med stanovalce te ustanove in se bomo z njimi srečali, ko bo epidemije konec.«

Mimogrede: Oblačila Strojan so obenem tudi sama donirala obrazne maske CSS Škofja Loka. Čestitke in zahvala za lepo gesto!

Foto: FB Gasilska enota Stara Loka

Vir: CSS Škofja Loka in FB Gasilska enota Stara Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating