Vam je prispevek všeč?

Iz Glasbene šole Škofja Loka poročajo o lepih uspehih njenih mladih učencev na marčevskem 51. Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije »Temsig 2022«, ki še vedno poteka na različnih prizoriščih. V nadaljevanju prečesavam njihove dosežke in jim seveda iskreno čestitam in želim uspešno tudi v prihodnje!

Tako je prejšnjo sredo, 9. marca 2022, na Zasebni glasbeni šoli v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj Filip Karlin (mentorica Kristina Martinc, klavirska spremljava Jasna Jan Sešek) s kljunasto flavto v kategoriji I. a osvojil zlato plaketo, 2. nagrado, 98,33 točke in 2. mesto med petimi tekmovalci.

V petek, 11. marca 2022, je na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje Pika Tomažin Sedar s saksofonom v kategoriji I. a osvojila zlato plaketo, 3. nagrado, 97,67 točke, 3. mesto med 22 tekmovalci in posebno priznanje za najbolj obetavno tekmovalko v najnižji kategoriji. Doroteja Šuštar pa je prejela zlato plaketo in osvojila 95,67 točke in 5. mesto med 22 tekmovalci. Mentorica je bila Irena Kržišnik, za klavirsko spremljavo pa je poskrbela Katarina Tominec.

Dan prej je na isti glasbeni šoli Timotej Ian Poljak (mentor Davor Loštrek, klavirska spremljava Tomaž Hostnik) s saksofonom v kategoriji I. c osvojil bronasto plaketo, 88,67 točke in 11. mesto med 14 tekmovalci.

Na tekmovanju v petju v četrtek, 10. marca 2022, na Glasbeni šoli Slovenska Bistrica pa je Hana Oblak (mentor Janez Hostnik, klavirska spremljava Tomaž Hostnik) v kategoriji I. b osvojila srebrno plaketo, 94,33 točke in 10. mesto med 37 tekmovalci, v kategoriji I. c pa Kaja Klemenčič srebrno plaketo, 94 točk in 11. mesto, Klara Koder pa srebrno plaketo, 93,67 točke in 12. mesto med 29 tekmovalci. Mentorica obeh je bila Saška Kolarič, na klavirju ju je spremljal Aco Bišćević.

Vir: Glasbena šola Škofja Loka

Foto: Jana Jocif

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating