Vam je prispevek všeč?

Od prihodnjega četrtka, 21. oktobra 2021, bo Škofja Loka bogatejša še za eno pomembno novost. Tedaj bo namreč ob 16. uri na Kapucinskem trgu 8 (Poslovni center) odprtje trgovine brez embalaže »Pouhn cekar«, ki predstavlja pomemben korak k življenjskemu slogu z manj odpadki v škofjeloškem prostoru.

Ob otvoritvi bo Razvojna agencija Sora napovedala tudi datum javne predstavitve »Zero Waste« strategije Občin Škofja Loka in Železniki, ki so jo letos v sodelovanju pripravili obe občini, Javno podjetje Komunala Škofja Loka, Ekologi brez meja, Razvojna agencija Sora in udeleženci Zero Waste delavnic.

»Prihajam s hribov na koncu Poljanske doline. Tukaj je (še) zeleno, večinoma brez odpadkov na tleh, vendar se pojavljajo. Lahko grem mimo in se jezim. Lahko jih poberem, se jezim in grem naprej. Vsaka izbira je stvar posameznika, vendar meni ni dalo miru. Lahko naredim nekaj, da bo manj odpadkov. Kaj pa trgovina brez plastične embalaže, ki že obstaja v večjih mestih Slovenije? Starejši že poznajo ta način nakupovanja, torej je novo le za mlajšo populacijo,« pojasnjuje šefica trgovine Pouhn cekar Kristina Primožič.

In dodaja: »V trgovini Pouhn cekar bodo na voljo hrana, izdelki za osebno higieno, čistila, detergenti in pripomočki za uporabo v gospodinjstvu. Kako bo izgledal tak nakup, bomo vnaprej prikazali, da se boste nekateri spomnili in drugi na novo osvojili ta način kupovanja.«

Foto: FB Pouhn cekar

Vir: Razvojna agencija Sora in FB Razvojna agencija Sora

Povzel: Janez Porenta

3.8 4 votes
Article Rating