Vam je prispevek všeč?

Med kandidati za najbolj pošteno in športno potezo 24. zimskih olimpijskih iger, ki potekajo v Pekingu, je zagotovo tudi poteza fizioterapevtke slovenske biatlonske reprezentance Ule Hafner, sicer nekdanje alpske smučarke škofjeloškega SK Alpetour in fizioterapevtke s Form pri Žabnici.

Na olimpijski mešani štafetni preizkušnji v biatlonu se je zmage namreč veselila norveška četverica, a se to ne bi zgodilo, če ji – pravzaprav njeni članici Marte Olsbu Roeiseland – ne bi nesebično, športno in srčno priskočila na pomoč 28-letna Ula Hafner.

Kaj se je zgodilo? Norvežanka je ob prihodu na štart izgubila del diopterja, pomembne merilne naprave na puški, brez katerega ne bi mogla streljati, kar je opazila slovenska biatlonka Polona Klemenčič in na to opozorila Hafnerjevo, ki ni oklevala, temveč je norveški ekipi takoj sporočila, kaj se je zgodilo.

»Nekaj črnega sem videla v snegu, izkopala in izročila norveškemu trenerskemu štabu. Del diopterja so dobili minuto in pol po štartu preizkušnje,« je Hafnerjeva zaupala norveškim medijem in v hipu postala ena od junakinj dneva v Pekingu. Čestitke in poklon za izjemno športno gesto!

Ula Hafner je v času aktivne smučarske kariere šestkrat nastopila tudi na tekmah svetovnega pokala, povečini v Mariboru in Kranjski Gori, a točk ni osvojila. Leta 2012 je postala v Italiji postala mladinska svetovna prvakinja na ekipni paralelni tekmi, kariero pa je zaključila leto pozneje.

Besedilo: Janez Porenta

Foto: TW BMW IBU World Cup Biathlon

0 0 votes
Article Rating