Vam je prispevek všeč?

V začetku meseca sem TUKAJ poročal o pozivu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) oziroma Škofja Loka (OOZ Škofja Loka) samozaposlenim in mikropodjetjem k prevzemu brezplačnih zaščitnih mask. Kot je v imenu OOZ Škofja Loka danes sporočila strokovna sodelavka Julija Primožič, so obrtnikom in podjetnikom na Škofjeloškem razdelili kar 161.650 zaščitnih mask, potrebe pa so bile še bistveno večje od razpoložljivih količin. Sporočilo OOZ Škofja Loka v nadaljevanju objavljam v celoti:

»V prejšnjem tednu smo na OOZ Škofja Loka med obrtnike in podjetnike na Loškem razdelili 151.650 zaščitnih mask. OOZ Škofja Loka je bila namreč ena od 62 zbornic, ki so pod okriljem Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je v postopku nastopal kot naročnik in financer, izvajale to aktivnost.

OZS je še posebej v teh kriznih časih postala ena od najpomembnejših sogovornic pri oblikovanju zakonodajnih rešitev in odpravi ovir pri poslovanju malega gospodarstva. Eden od dosežkov, ki so ga deležni tudi nečlani zbornice, je popravek krivice, ki se je zgodila delodajalcem in samostojnim podjetnikom, ki zaposlujejo manj kot 5 delavcev. Prek javnega poziva Slovenskega podjetniškega sklada je bila povrnitev stroškov za nakup zaščitne opreme omogočena le delodajalcem, ki zaposlujejo vsaj 5 delavcev, zato je OZS temu močno nasprotovala in zahtevala popravo te krivice. Ministrstvo je zahtevo upoštevalo in zagotovilo zaščitne maske iz blagovnih rezerv.

Na javni poziv, ki je bil sicer zaradi velikega navala prijav na nacionalni ravni predčasno zaključen, so se lahko prijavljali nečlani in člani zbornice. Čeprav smo za škofjeloško območje, na podlagi velikega števila vključenih v članstvo, pridobili kar 151,650 zaščitnih mask (največ na Gorenjskem), so bile seveda tudi pri nas potrebe obrtnikov in podjetnikov bistveno večje od razpoložljivih količin. Na Škofjeloškem je bilo tako pri prijavi na javni poziv uspešnih 607 s. p. in mikropodjetij z od 1 do 4 zaposlenimi. Skupno je bilo prevzetih za 1011 oseb zaščitnih mask.

V teh kritičnih trenutkih si tudi na OOZ Škofja Loka in OZS želimo aktivnega sodelovanja obrtnikov in podjetnikov, zato vas vabimo v našo družbo. Nekaj odmevnih dosežkov zborničnega sistema v tem letu, v času epidemije, si lahko preberete TUKAJ, več o ugodnostih članstva pa TUKAJ

Foto: Srčno Trbovlje

Vir: OOZ Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

1 1 vote
Article Rating