Vam je prispevek všeč?

Škofjeloški paraplezalec Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture) se je s še tretjega zaporednega svetovnega prvenstva v težavnosti vrnil s kolajno. Potem ko je bil v kategoriji omejitve gibanja RP3 bronast že leta 2016 v Parizu in lani v Innsbrucku, se je tretjega mesta razveselil tudi letos v francoskem Brianconu.

Gregor, ki je nedavno zmagal na mastersu v Imstu, se je v finale uvrstil brez težav, saj si je v kvalifikacijah delil prvo mesto, nato pa v najpomembnejši smeri padel na delikatnem gibu tik pod vrhom. To je zadostovalo za nov bron, pred njim sta končala domačina Romain Pagnoux in Mathieu Besnard.

»Kvalifikacije sem odplezal dobro, za finale pa smo vedeli, da bo odločala hitrost, in sem na vrhu pač storil napako. Kolajna je v redu, priznam pa, da sem si želel in tudi pričakoval še malo več. Sem rahlo razočaran,« je strnil vtise 30-letni nekdanji član mladinske reprezentance v športnem plezanju, ki po diagnosticirani multipli sklerozi kariero od leta 2016 uspešno nadaljuje kot paraplezalec.

Gregorju čestitam za odličen dosežek in želim veliko uspehov tudi v prihodnje!

Foto: Sytse van Slooten

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating