Vam je prispevek všeč?

Za sijajen zaključek zadnje oktobrske sobote je poskrbel suški trubadur Tomaž Hostnik z zmago na sinočnjem finalnem večeru »Festivala slovenskega šansona 2023«.

Strokovno žirijo je najbolj prepričal s skladbo »Dekle iz zlatih sanj«, pod katero se je podpisal tudi kot avtor glasbe in besedila, hkrati so mu podelili tudi nagrado za najboljšo glasbo.

Tomaž Hostnik je na odru v Rogaški Slatini navdušil tako s skladbo kot z izvedbo. Namesto Matije Krečiča, ki ga je na violini spremljal na predizboru, ga je tokrat spremljal priložnostni band.

»Tomaž Hostnik je mlad avtor velike razsežnosti. Njegov opus polni več kot 100 skladb v slovenskem jeziku, kar vključuje celotne repertoarje zasedb Vudlenderji, Drajnarjuva vampa in Hostnik pa Krečič.

Piše glasbo za otroke, film in gledališče. Za svoje ustvarjanje je prejel več nagrad,« so ga predstavili pred nastopom na festivalskem finalu.

Tomažu za zasluženo nagrado (pravzaprav obe!) iskreno čestitam in mu želim še obilje ustvarjalnega navdiha!

Prvi program Radia Slovenija je sicer festival šansona, ki želi spodbujati nastanek novih kakovostnih skladb v slovenskem jeziku, vrnil po desetletju premora.

 

Vir in foto: RTV Slovenija/SOJ

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating