Vam je prispevek všeč?

Z Gimnazije Škofja Loka ponosno obveščajo o odličnem uspehu njihovih dijakinj in dijakov na spomladanskem roku splošne mature 2023.

Med 133 redno vpisanimi dijakinjami in dijaki jih je namreč v spomladanskem roku splošno maturo opravilo 130 oziroma 97,7 %. En dijak opravlja maturo v dveh delih, ena dijakinja ima popravni izpit iz enega, ena pa iz dveh predmetov.

Na Gimnaziji Škofja Loka se lahko pohvalijo tudi s kar 12 zlatimi maturanti, to so: Aljaž Bokal, Sara Demšar, Jakob Grašič, Ema Kafol, Maša Markun, Tjaša Rupar, Nika Stržinar, Jedrt Šinkovec, Meta Šipec, David Šuštar, Ana Tušek in Pia Vrečko.

Med njimi pa se je še posebej izkazala Pia Vrečko, ki je postala celo diamantna maturantka, edina na Gorenjskem na splošni maturi z vsemi 34 točkami. Iskrene čestitke in globok poklon!

O Pii sem sicer že v preteklosti nekajkrat poročal, med drugim je bila lani državna prvakinja v ruščini, dve leti prej pa tudi na tekmovanju »Logična pošast«.

Sedem maturantov je prejelo 29 točk. 12 maturantov je bilo ocenjenih z (največ možnimi) 8 točkami pri slovenščini in prav toliko pri matematiki na višjem nivoju, 5 dijakov pri angleščini in ena dijakinja pri ruščini.

Povprečno število točk na spomladanski splošni maturi na državni ravni je bilo 20,3, povprečje na Gimnaziji Škofja Loka pa je bilo 21,5 točke. Čestitam vsem dijakinjam in dijakom, ki so uspešno opravili maturo, in jim želim mirno in sproščeno poletje in nato uspešen študij!

Vir: Gimnazija Škofja Loka

Foto: FB Gimnazija Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating