Vam je prispevek všeč?

Na že 23. izvedbi uglednega mednarodnega glasbenega festivala »Musicland« v severnomakedonskih mestih Ohridu in Bitoli je slovenske barve zastopala tudi zelo obetavna škofjeloška pevka Vita Renko, ki je le nekaj tednov pred festivalom prestopila prag polnoletnosti.

Na tekmovanju, ki je potekalo v dveh kategorijah (»Glasba iz filma, kabareta ali muzikala« in »Pop glasba«), je sodelovalo 59 udeleženk in udeležencev iz 17 držav, v finale pa se je uvrstilo 15 nastopajočih iz prve kategorije in 5 nastopajočih iz druge kategorije.

Finalisti so tretji dan nastopili v živo v Kulturnem centru Bitola na gala koncertu ob spremljavi komornega orkestra. Vita se je v močni konkurenci izjemno izkazala in se prebila v finale v obeh kategorijah.

V prvi kategoriji je zapela pesem California Dreamin’ (Sia) iz filma »Prelomnica Svetega Andreja«, v pop kategoriji pa Something New kanadske pevke Nikki Yanofsky. Vita je osvojila prvo nagrado v 4. kategoriji v pop glasbi – iskrene čestitke za odličen dosežek!

Kot je sporočila Vitina mati Jerneja Renko, je bil festival za Vito nepozabna izkušnja in tudi korak naprej v nastopanju na velikih odrih, saj so bili vsi pevke in pevci res odlično pripravljani, pohvaliti pa je treba tudi brezhibno organizacijo celotnega festivala pod taktirko uglednega glasbenika in skladatelja Tonija Aleksovskega.

Vito je na festival povabil vodja Glasbenega studia Osminka Sandi Vovk, sicer pa je že od leta 2017 učenka priljubljene pevke in glasbene pedagoginje Marjetke Vovk – Maraaye. Čestitke Viti še enkrat in enako uspešno tudi vnaprej!

Vir in foto: Jerneja Renko

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating