Vam je prispevek všeč?

V zadnji epizodi sobotnega kviza »Joker« na TV Slovenija 1 je za izjemno navdušenje poskrbel tekmovalec Jože Drabik Jug, ki si je z osupljivim znanjem, neverjetno hladnokrvnostjo in le malo sreče priigral najvišji možni znesek, 20.000 evrov (kot šesti tekmovalec doslej!). Oddajo si lahko še vedno ogledate v televizijskem arhivu TUKAJ. Zanimivo pa je, da je tokratni veliki junak, ki mu za doseženo iskreno čestitam, neločljivo povezan tudi s Škofjo Loko.

Jože Drabik (Jug) danes, kot je bilo razbrati iz napovednika oddaje, živi v Ljubljani, pred tem pa je prebival v Škofji Loki in se v njeno zgodovino vpisal kot sodelavec in novinar Radia Žiri (predhodnika današnjega Radia Sora) in zlasti kot amaterski igralec na Loškem odru, kjer je že leta 1987 debitiral v vlogi Frederika Kovača v predstavi Hrup za odrom, sodeloval pa je tudi na nedavni slovenski prireditvi ob 120-letnici gledališkega delovanja Loškega odra. Po njegovih stopinjah je šel tudi njegov sin Iztok Drabik Jug, igralec in glasbenik.

 

V oddaji ga je sicer spremljala in mu pomagala najmlajša od treh otrok, hči Tjaša Lotrič iz Virmaš, in je bila tudi edina, ki je že od lanskega novembra, ko so oddajo snemali, vedela, da je šel njen oče uspešno do konca. Danes 72-letni Jože Drabik ima prepoznaven glas, saj je že večkrat nastopal tudi v reklamah, nanizankah (denimo v Usodnem vinu) in resničnostnih serijah (v četrti seriji šova Ljubezen po domače in še pred tem v družbenem eksperimentu Naša generacija), prav tako prepeva v Partizanskem pevskem zboru.

Besedilo: Janez Porenta (po različnih virih)

Foto: FB Joker

0 0 votes
Article Rating