Vam je prispevek všeč?

Škofjeloški taborniki Rodu svobodnega Kamnitnika z današnjim dnem, petkom, 17. novembrom 2023, odpirajo prijave na vsakoletno dobrodelno akcijo »Škrat za 1 dan 2023« in vabijo vse, naj vabilo delijo še s svojimi prijatelji, znankami, družino, sodelavkami ali komer koli, ki bi v akciji rad sodeloval in z njimi ustvarjal lepši svet! Več informacij na e-naslovu: skrat.za.en.dan@gmail.com. »Postani škrat za 1 dan

Taborniki v Škofji Loki akcijo izvajajo že šesto leto zapovrstjo, njen namen je skozi povezavo akterjev lokalne skupnosti na prostovoljski, nepridobitni in dobrodelni predpostavki prispevati v lokalno okolje z zbiranjem daril za osebe, ki si jih v prazničnih časih ne morejo privoščiti, saj izhajajo iz socialno manj spodbudnega okolja. Letos še posebej poudarjajo tudi pomen trajnostno izbranih daril.

»Za dosego namena taborniki sodelujemo z dobrodelnimi organizacijami, ki nam nudijo strokovno podporo. Organizatorji smo prepričani, da lahko z aktivno participacijo, usmerjeno v konkretni družbeni učinek, veliko doprinesemo k dobrobiti sočloveka v stiski in (lokalne skupnosti). Pri tem zasledujemo cilje trajnostnega razvoja in vizijo taborništva, ki je ustvarjati boljši svet,« sporočajo taborniki.

Naloga udeležencev akcije je priskrbeti darilo za dodeljeno osebo glede na navodila, ki jih pošljejo organizatorji, in darilo ob dogovorjenem terminu dostaviti na dogovorjeno mesto. Informacije o tem dobijo udeleženci po e-pošti po prijavi. Udeleženec je lahko kdor koli, ki želi v akciji sodelovati in ga namen akcije pritegne. Udeleženci se lahko na akcijo prijavijo TUKAJ od petka, 17. novembra, do vključno petka, 1. oktobra 2023.

V dneh po prijavi udeleženci prejmejo po e-pošti termin in lokacijo dostave darila ter povezavo do spletne strani, na kateri so zapisana konkretna navodila za nakup darila (TUKAJ). Okvirni strošek je 30 evrov. Udeleženci imajo nato nekaj dni časa za pripravo darila. Oddajni dan daril bo petek, 8. decembra 2023, na Gimnaziji Škofja Loka, o čemer bodo udeleženci še posebej obveščeni.

Vir: FB Škrat za en dan

Foto: FB Škrat za en dan/Darja Čadež

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating