Vam je prispevek všeč?

Pravljična dežela Gorajte, ki decembra že tradicionalno ponosno ponese ime Škofje Loke po vsej domovini in tudi širše, letos praznuje okrogli jubilej, desetletnico obstoja! V tem času je postala eden vodilnih in najbolj prepoznavnih otroških projektov v Sloveniji, ki z odličnim in raznolikim programom privablja mlado in staro od vsepovsod, lani – denimo – je pritegnila kar 16.000 obiskovalcev.

Projektu, ki vsako leto osrečuje tisoče otroških src, že od začetka daje dušo neumorna Danica Kordež s številčno (stočlansko) ekipo prostovoljcev, ki skrbijo, da priprava in izvedba dogodka potekata gladko in po načrtih. Oživljanje pravljic in prek njih obujanje lepega spomina na otroštvo, uresničevanje otroških sanj, privabljanje otroških nasmehov – to je temeljno vodilo Pravljične dežele Gorajte, ki vsako leto ponudi tudi koš novosti.

Da niti letos ne bo nič drugače, sem se na lastne oči prepričal ob današnjem obisku prireditvenega prostora, ki ostaja na isti lokaciji kot doslej, vendar pa s spremenjeno podobo. Lahko vam prišepnem, da bodo male in velike otroke navduševali Smrkci, čarodej, čarobni svetlobni in glasbeni efekti in seveda nepogrešljivi Dedek Mraz – letos nekoliko drugače! Dobri mož bo namreč uprizoril spektakularni spust na dolgi, visoki platformi, na kateri se bo na novoletnih saneh pripeljal med otroke in jih nato tudi obdaroval. Čudovito bo!

Letošnja pot Dedka Mraza.

Projekt je povsem nekomercialen in temelji na prostovoljski bazi. Del stroškov, ki presegajo 40.000 evrov, pokrijejo zvesti sponzorji in donatorji, del pa ga poskušajo pokriti tudi s samoprispevkom, s katerim obiskovalci ne le pomagajo pri izpeljavi projekta (navsezadnje poleg 30-minutne kakovostne predstave dobijo tudi čaj s piškoti), temveč tudi pokažejo, da cenijo in spoštujejo celoletni trud vseh, ki s projektom že desetletje osrečujejo otroke. Prireditelji zato prijazno predlagajo simboličen prispevek vsaj 10 evrov na družino.

Letošnja Pravljična dežela Gorajte , ki bo imela za rdečo nit “vrednote”, bo sicer odprta od petka, 20. decembra, do nedelje, 29. decembra 2019, z izjemo božičnega dne. Vsak dan bosta na voljo dve polurni predstavi, dneva se začne ob 15. in nočna ob 17. uri. Za parkiranje bo, kot vsako leto, poskrbljeno. Označite si v koledarčke, konec leta bo hitro tu!

Besedilo in foto: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating