Vam je prispevek všeč?

Še manj kot mesec dni in Pravljična dežela Gorajte, v kateri v drugi polovici decembra že tradicionalno oživijo pravljični in risani liki, bo ponovno odprla svoja vrata in sprejela trume gostov, ki se na prizorišče nasproti nogometnega igrišča Gorajte pripeljejo z vseh koncev Slovenije. Letos organizatorji iz Društva Oddih Gorajte obljubljajo precej novosti, tako da še zdaleč ne bo dolgčas niti rednim obiskovalcem Pravljične dežele v minulih letih. Poslastica za male in velike otroke ter njihove starše in spremljevalce, ki žanje odlične kritike – toplo priporočam!

Med 18. in 28. decembrom

Znan je že letošnji urnik predstav. Sledile si bodo vsak dan od torka, 18. decembra, do petka, 28. decembra 2018, z izjemo božičnega dne, 25. decembra. Dnevne predstave se bodo vsak dan začele ob 15. in nočne ob 17. uri. Vstop je prost za vse udeležence, prav tako ni potrebna predhodna prijava. Bodo pa veseli prostovoljnih prispevkov za lažje pokritje stroškov organizacije in postavitve, ki jih bo možno oddati v zbiralnik na vhodu v Pravljično deželo.

 

30 minut v vsakem vremenu

Čeprav predstave potekajo na prostem, jih bodo izvedli v vsakem vremenu, bo pa v primeru padavin med sprehodom po Pravljični deželi dobrodošel dežnik ali dežni plašč. Med pogostitvijo in obiskom Dedka Mraza pa je za vse obiskovalce dovolj prostora pod streho. Otroci naj bodo vremenskim razmeram primerno oblečeni in obuti. Predstava traja okrog 30 minut, zbor obiskovalcev je vsaj četrt ure pred začetkom, ob koncu predstave pa otroke obišče Dedek Mraz in jih obdari z darili, ki jih starši oziroma spremljevalci prinesejo s seboj in jih ob prihodu oddajo na zbirno mesto. Po obdarovanju sledi še brezplačna čajanka s piškoti.

Nova postavitev, veliko novosti

Starši lahko otroke spremljajo na potovanju skozi Pravljično deželo, lahko pa jih tudi pustijo same in se v tem času na zbirnem mestu ob vhodu pogrejejo s čajem ali kuhanim vinom. Letos bo sicer Pravljična dežela Gorajte blestela v povsem novi postavitvi in z veliko novostmi, zato bo zanimiva tudi za tiste, ki ste jo obiskovali že doslej. Vse se dogaja na mostovih, podestih, z novimi liki, glasbeno spremljavo in efekti. Barviti kostumi in vrhunska dekoracija dajejo še dodaten čar simpatičnemu nastopu pravljičnih bitij. Ti pričarajo živo pravljico in pravljične energije, ki se ob tem sproščajo, človeka popeljejo v nepozabno doživetje.

 

Foto: Pravljična dežela Gorajte

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating