Vam je prispevek všeč?

Na škofjeloški Osnovni šoli Cvetka Golarja so zadnji šolski dan v povsem drugačnem letu 2020 pripravili praznično prireditev (ob božiču, dnevu samostojnosti in enotnosti ter novem letu) prek videokonference, ki so jo učenci in učitelji ustvarjali in spremljali od doma. Prireditev je bila za šolo zgodovinska, saj je učenke in učence nagovoril slovenski predsednik Borut Pahor, ki je dejal:

»Dragi učenke in učenci. Izteka se nadvse posebno leto, ki ga je skoraj v celoti zaznamovala nova bolezen. Prikrajšala vas je za druženje na šolskih igriščih, mogoče za prvo ljubezen na šolskih hodnikih in seveda za majhne porednosti. Za vami je veliko preizkušenj. Naučile so vas potrpežljivosti, srčnosti in razumevanja. Pokazale so vam in nam, da je šola veliko več kot učenje. Šola so tudi prijatelji, ki jih pogrešate, in znanje, ki ga potrebujete, da boste lahko uresničili svoje sanje. To vam lahko uspe le, če boste tudi povezani. Dragi mladi prijatelji, v prihajajočem letu vam želim, da ostanete zdrave, veseli in seveda radovedni. Naj vas vedno spremljata pogum in optimizem, veliko vztrajnosti in tudi nekaj domišljije. Želim vam, da se čim prej vrnete v šolske klopi. Srečno!«

 

Ob koncu koledarskega leta je otroke in njihove starše nagovorila in spodbudila tudi ravnateljica mag. Karla Krajnik: »Leto 2020, ki se počasi izteka, je bilo posebno, precej dni je imela naša šola zaprta vrata. Pouk se je preselil na splet, domače so vam postale spletne učilnice, učenci so postali mojstri Zooma, nalaganja gradiv. Naše načrtno delo v začetku šolskega leta, ko smo učence navajali na spletne učilnice, je bilo uspešno. Na drugi val smo bili vsi bolje pripravljeni, vseeno je bilo delo na daljavo težko za vse. Verjamem, da ste tudi vi prepoznali naše dobre namene in vložen trud vseh zaposlenih, da učencem pokažemo pot do znanja na drugačen način, da jih spodbujamo, da ostanejo v učni in telesni kondiciji. Pred nami so praznični dnevi. Imejte se lepo. Vzemite si čas drug za drugega v krogu družine. In pazite nase. Srečno!«

 

Pri oddaji ob 30. obletnici plebiscita so sodelovali: Tobija Erjavec, Elizabeta Končan, Neva Kušar, Ema Leskovec, Liza Levar, Jan Novljan, Manca Novljan in Katja Potočnik. Za scenarij in mentorstvo je poskrbela Andreja Vidmar, za montažo in oblikovanje pa Andrej Novljan. Ob koncu prireditve je šolski bend (v sestavi Manca Novljan, Neva Kušar, Lara Arsič – vokali, Neja Jamnik – kitara, Jan Novljan – bas kitara) ob spremljavi mentorice Tadeje Vuga na klavirju in Miha Friedricha na bobnih zapel in zaigral še nepogrešljivo praznično uspešnico zasedbe Rok’n’band »Novo leto«. Montaža je bila delo Andreja Novljana.

 

Čestitke vsem na šoli za prireditev, vsem učenkam, učencem in zaposlenim pa lep preostanek praznikov in vse dobro v letu 2021.

Foto, video in vir: OŠ Cvetka Golarja

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating