Vam je prispevek všeč?

Konec minulega leta je – v 300 izvodih – izšla že jubilejna tretja številka Revije Nič, duhovitega projekta dveh ustvarjalnih Ločanov Urbana Pirca in Tonija Mlakarja, ki ga delno financira Občina Škofja Loka.

Izdajatelja Revije Nič sta škofjeloško Kulturno društvo Grable in Klub škofjeloških študentov (KŠŠ). Cena? »Smo za en evro cenejši od Kraljev ulice,« je zapisano v kolofonu.

Urban Pirc? On je odgovorni urednik, / skrbi, da je vsebina šik, / edini zadolžen je za pisanje – / za presežke in pa sranje. / Ukvarja se z birokracijo, / glede revije ima vizijo, / da ta postane šolsko čtivo, / življenje je lahko igrivo.

Toni Mlakar? On naš je vizualni čarodej, / kreacije, ki ne poznajo mej, / risbe, stripi in oblikovanje, / ves svet dojema kakor sanje. / Ukvarja se s fotografijo, / glede revije ima vizijo, / manj besed in mnogo slik, / v ozadju sliši se Urbanov krik.

Na začetku je bil nič … in na koncu bo nič. Vmes prav tako.

_ _ _

Iz vsebine:

Ekskluzivni intervju z madžarskim milijarderjem, enim od 2095 milijarderjev, razkropljenih po svetu: »To se mi zdi ravno prav, saj nevidna roka trga vedno poskrbi za optimalno ravnovesje.«

Loka Ness pošast – o skrivnostnem bitju v reki Sori, o katerem obstaja le ena fotografija. Za mnenje o njem so povprašali tudi naključne mimoidoče.

Pričevanje: Zakaj tako pogosto sanjam … da sem še vedno v srednji šoli in da je že konec leta, jaz pa celo leto nisem obiskoval nekega predmeta in imam sedaj hude probleme?

Čuden svet. Lara: »Norci povsod okoli nas. Kaj norci, bolniki so! po svetu razsaja bolezen – bolezen pacifizma. Vsak dan je več okuženih.« David: »Morda bi bilo potrebno razglasiti epidemijo.« Lara: »Ha! Ta je pa dobra. Epidemija 21. stoletja. Miroljubnost.«

Tonijeve zvezde: prihodnost je zapisana, zakaj je ne bi spoznali? Čas je, da odpremo linije …

Test: kako dober si v postelji? Prvo vprašanje: kako hitro se v postelji namestiš v udoben položaj za spanje?

_ _ _

Z eno besedo: domiselno, humorno, svojeglavo. Vredno branja. Več kot dovolj razlogov torej, da si zagotovite svoj izvod tretje epizode Revije Nič, dva arhivska pa lahko prelistate TUKAJ.

Avtor: Janez Porenta

Foto: posnetki iz tretje številke Revije Nič

5 1 vote
Article Rating