Vam je prispevek všeč?

V Košarkarskem klubu Škofja Loka se veselijo, saj so prejšnji konec tedna škofjeloška dekleta ekipe Domel postala pokalne prvakinje v kategoriji do 13 let (U13).

Ekipa, ki v tej sezoni sploh še ne pozna poraza, je tudi v finalnem dvoboju v Mariboru pokazala zmagovalni značaj in z izjemno zrelo predstavo prepričljivo, s kar 67:30, odpravila še Cinkarno Celje.

Obetavne Ločanke, varovanke Klavdije Oblak in Jasmine Zalar, so že od prve minute naprej nadzirale potek dvoboja in se zasluženo veselile prve krone, mini pokala deklet.

»Hvala, da tako srčno in neustrašno zastopate naše klubske barve! Ponosni smo na vas,« so po izjemnem uspehu na družbenem omrežju zapisali v KK Škofja Loka.

V finalu je bila v loški zasedbi s 16 točkami, 10 skoki in 4 asistencami najuspešnejša Tija Kisovec, Zala Mali je dodala 13 točk in kar 17 skokov, Eli Mrak (izbrana za najbolj borbeno igralko) pa 13 točk in 11 skokov. Sicer so Ločanke zbrale kar 74 skokov.

Točke so prispevale še: Ajda Kržišnik 11, Zala Kajba 4, Ema Kržišnik 3, Ema Šarić, Anja Peternel in Lara Barbara Livk po 2, Tisa Šifrar 1. V ekipi sta bili še Alanija Jenko in Lana Mlinar.

»Pohvala dekletom za prikazano v finalu. Ta ekipa že dve leti kaže neverjetne rezultate, saj ne pozna poraza. Česa drugega kot zmage, iskreno, niti nismo pričakovale. Dekleta imajo pravi značaj in so zelo borbena na igrišču. Dobro se držimo tudi v prvenstvu, kjer imamo enake cilje. Upam, da ostanemo zdrave in gremo po zastavljeni poti naprej,« je pojasnila trenerka Klavdija Oblak.

Danes, v soboto, 12. marca 2022, bo možno zlate #mišice pozdraviti v Športni dvorani Poden v Škofji Loki ob polčasu derbija 21. kola 2. SKL za moške med LTH Castings in Slovanom.

Tekma dveh kolektivov, ki se lahko pohvalita z bogato zgodovino in s tem, da so njun dres nosili mnogi poznejši reprezentanti in celo igralci v ligi NBA, se bo začela ob 19. uri.

In še – pozor! »Ker si želimo, da pokalne prvakinje in našo člansko ekipo podprete v čim večjem številu, smo se odločili, da vsem omogočimo prost vstop na sobotni dogodek,« sporočajo iz kluba.

Toplo vabljeni!

Vir in foto: FB KK Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating