Vam je prispevek všeč?

Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo so na Ta veseli dan kulture, v četrtek, 3. decembra 2020, na 220. obletnico rojstva Franceta Prešerna četrtič zapored podelili nazive »Branju prijazna občina«, namenjene spodbujanju aktivnosti lokalne skupnosti za izboljšanje bralne pismenosti in kulture.

Letos je nazive prejelo osem občin, od tega štiri mestne, medtem ko so za nadaljnja tri leta nazive podaljšali 13 občinam, med njimi tudi občini Škofja Loka. »Občina Škofja Loka izkazuje velik vsebinski in finančni vložek v področje knjige in branja, zato se ji naziv Branju prijazna občina podaljša za obdobje od leta 2020 do 2023,« je komisija zapisala v utemeljitvi.

»Na ta veseli dan kulture smo prejeli plaketo, ki sem se je kot župan pa tudi strasten bralec in podpornik knjige ter vsega, kar je z njo povezano, neizmerno razveselil. Hvala, Združenje slovenskih splošnih knjižnic, ker ste prepoznali naš trud,« pa se je na podaljšanje naziva vzneseno odzval škofjeloški župan Tine Radinja.

Foto in vir: FB Tine Radinja, župan občine Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating