Vam je prispevek všeč?

Slovenski reprezentančni nogometni vratar Jan Oblak, »škofjeloška hobotnica«, se veseli največjega uspeha v karieri: z Atleticom Madridom je namreč prvič postal španski prvak! Klub je šampionsko lovoriko v »la ligi« dvignil že enajstič, prvič po sezoni 2013/14, po kateri se mu je Oblak tudi pridružil za rekordno vsoto kot zamenjava za Belgijca Thibauta Courtoisa.

Prvaka je potrdil šele včerajšnji zadnji ligaški krog, v katerem je Atletico z zmago na gostovanju v Valladolidu z 2:1 obdržal dve točki zaloge pred mestnim tekmecem in prvakom sezone 2019/20 Realom, ki mu tako zmaga z 2:1 nad Villarrealom ni pomagala. Tretje mesto je zasedla Barcelona, ki ji ni mogel pomagati niti strelski kralj Lionel Messi s 30 zadetki.

28-letni Ločan je bil najboljši vratar včeraj končane sezone, saj je v 38 obračunih prejel le 25 golov oziroma povprečno 0,66 na dvoboj. Trofejo Zamora je tako prejel že petič v zadnjih šestih sezonah, le v prejšnji je bil od njega boljši zgolj Courtois. Janu Oblaku seveda čestitam za izjemen dosežek in mu želim še obilo podobnih tudi v prihodnje!

Foto: Record

Avtor: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating