Vam je prispevek všeč?

Dvoranski hokejisti FBK Insport Škofja Loka so ubranili zmagovalno lovoriko v mednarodni ligi treh narodov (IFL) v floorballu.

V sosedskem velikem finalu pred polnimi tribunami Športne dvorane Poden (190 gledalcev) so bili s 6:4 boljši od FBK Polanska banda.

Ločani so bili ves čas v prednosti, po koncu prve tretjine je pri njihovem vodstvu s 3:0 že kazalo, da težav na poti do zmage ne bodo imeli.

A tekmeci so se trikrat vrnili in zaostajali le še za gol, nazadnje je na 4:5 pičlih 47 sekund pred koncem tekme znižal Sašo Bizjak.

Brez vratarja in z dodatnim igralcem v polju je Polanska banda skušala še izenačiti, a je dvome o zmagovalcu z zadetkom v prazno mrežo dokončno razblinil Blaž Tomc.

 

Ravno Tomc je bil s tremi goli in eno podajo najučinkovitejši igralec finala, pri zmagovalcih je dvakrat zadel še Nejc Peklaj in enkrat Luka Podobnik.

Pri poražencih je bil dvakrat uspešen Sašo Bizjak, po enkrat pa Jaka Logar in Blaž Ferlan, medtem ko je vratar Jani Dolenec zbral 16 obramb (pri Insportu pa Tim Luznar 10).

Že včeraj je Polanska banda v polfinalu pred domačimi navijači v Gorenji vasi po podaljšku s 3:2 odpravila Komarom, Insport pa je bil s prepričljivih 9:1 boljši od druge madžarske ekipe Phoenix Fireball.

Čestitke obema moštvoma s Škofjeloškega in veliko uspehov tudi vnaprej!

Avtor: Janez Porenta

Foto: YouTube

5 3 votes
Article Rating