Vam je prispevek všeč?

Med vseslovenskimi decembrskimi dobrodelnimi akcijami je že nekaj let med najbolj odmevnimi tudi akcija »Božiček za en dan«, v kateri lahko vsakdo z majhno škatlo pričara velik nasmeh izbranemu obdarovancu, otroku ali starostniku.

Plemenita in srčna akcija ima vsako leto tudi pomemben škofjeloški pečat, niti letos ni nič drugače. Le še danes, v petek, 2. decembra 2022, je mogoče darilno škatlo, kot že tradicionalno, oddati na sedežu podjetja ARI d. o. o. v Podlubniku 139 a (pri Mercatorju) v Škofji Loki, in sicer med 7. in 15. uro.

Kaj sodi v okrašeno škatlo za čevlje? Nekaj za osebno higieno (gel za tuširanje, brisačka, zobna ščetka in pasta, šampon …), šolske potrebščine (svinčniki, barvice, šilčki, radirke, pobarvanka, knjigica …), igrača (primerna starosti obdarovanega otroka), oblačilo, nekaj za cartanje (plišasta igrača, punčka – primerno starosti obdarovanega otroka), sladkarije.

Škatla pa ne sme vsebovati: darilnih bonov ali denarja, hitro pokvarljive hrane, doma pripravljene hrane ali sladkarij, vojnih igrač (plastičnih pištol, pušk, nožev), zdravil, vitaminov, prehrambenih dodatkov ali dopolnil …, občutljivih predmetov (steklo, ogledala), ostrih in drugače nevarnih predmetov, elektronike (mobilni telefoni, tablice – izjeme so ključi USB, bluetooth slušalke, zvočniki, pametne ure), nič, ar bi utegnilo imeti rasno ali politično konotacijo.

Kaj pravijo ljudje o akciji Božiček za en dan? »Že vrsto let sledim in sodelujem v vaši akciji. Res pohvalno, ne le kako pomagate otrokom in starejšim, temveč tudi v ljudeh spodbudite najboljše in jih z dobrim vzrokom povežete v pravo skupnost,« jo je pohvalila Eva. Vabljeni k sodelovanju!

Vir: Božiček za en dan

Foto: FB Božiček za en dan

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating