Vam je prispevek všeč?

Kot sem najavil že TUKAJ, je po tridnevnem začasnem zaprtju Kavarna in slaščičarna Homan, ena od maskot škofjeloškega Mestnega trga, z današnjim dnem, četrtkom, 1. junijem 2023, ponovno odprla svoja vrata!

In to z novo ekipo in pod novima (so)najemnikoma! Iz rok dosedanjega dolgoletnega šefa Braneta Božiča sta priljubljeno kavarno in slaščičarno v vodenje prevzela Matej Kavčič iz podjetja Ekozarček in vsem dobro znani smučarski skakalec Cene Prevc, ki je pred kratkim v Planici zapečatil uspešno športno pot.

Cene ni novo ime v gostinstvu, za šankom se je že preizkusil v vaškem lokalu v Dolenji vasi, pa v kranjskem KluBarju, ljubljanski Makalonci in tudi v Tonkini koči, zdaj pa je s Homanom storil še korak naprej.

Pred kratkim mi je Cene v intervjuju zaupal tudi skrivnost priprave dobre kave: »Veliko je odvisno od osnove, od kave in praženja, na koncu pa, ko pride do šanka, tudi od tega, kako se natakar potrudi. Med kavami so lahko zelo velike razlike. Da je kava dobra, moraš biti v osnovi čistilka.«

Cene z ekipo torej prijazno vabi pod krošnjo Homanove lipe »na odlično kavico, sladoled ali kaj drugega« vsak dan od 7. ure dalje. Novi ekipi želim uspešno delo in seveda zadovoljne goste, ki se bodo radi in pogosto vračali!

Besedilo: Janez Porenta

Foto: FB Kavarna in slaščičarna Homan in Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating