Vam je prispevek všeč?

Na Mednarodnem tekmovanju Emona 2023 so sredi januarja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana zelo uspešno tekmovale tudi mlade in obetavne glasbenice in Glasbene šole Škofja Loka.

Tako je s klarinetom v 1. kategoriji (do 12 let) Veronika Pisk osvojila zlato plaketo in 3. nagrado (97,00 točk) ter posebno nagrado žirije za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Na klavirju jo je spremljala Katarina Tominec, spec., mentorica je bila Liljana Poklukar Herman, prof.

S saksofonom v 1. kategoriji (do 12 let) sta Pika Tomažin Sedar (96,83 točke – mentorica Irena Kržišnik, prof., klavirska spremljava Katarina Tominec, spec.) in Doroteja Šuštar (95,83 točke – mentorja Irena Kržišnik, prof., in Matjaž Škoberne, prof., klavirska spremljava Olesja Horvath, prof.) osvojili zlati plaketi.

Pika Tomažin Sedar (saksofon)

S klarinetom v 2. kategoriji (do 14 let) je Elizabeta Švab osvojila zlato plaketo in 3. nagrado (95,50 točke). Na klavirju jo je spremljala Katarina Tominec, spec., mentorica je bila Liljana Poklukar Herman, prof.

S flavto v 1. kategoriji (do 12 let) pa je Iva Klara Oman ob klavirski spremljavi Katje Činč, univ. spec. mus., in pod mentorstvom Ane Kejžar, mag. akad. glas., osvojila srebrno plaketo in 94,83 točke.

Vsem dekletom (in njihovim mentorjem) iskrene čestitke in uspešno naprej!

Vir: Glasbena šola Škofja Loka

Foto: FB Festival Ljubljana

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating