Vam je prispevek všeč?

Na nedavno končanem nordijskem svetovnem prvenstvu v avstrijskem Seefeldu je za edino slovensko odličje, srebrnega leska, poskrbela dvojica smučarskih tekačic, Katja Višnar in Anamarija Lampič, v ekipnem šprintu v klasičnem koraku, premoč pa priznala zgolj švedski navezi, ki je bila hitrejša za 37 stotink.

Zasluge za srebrno kolajno nosi tudi Škofjeločan Nejc Brodar, v tej sezoni glavni trener tekaških ekip A, pred tem pa pomočnik Italijana Stefana Saracca in še prej aktivni tekmovalec in udeleženec zimskih olimpijskih iger leta 2006 v Torinu.

»Ko se je lani zamenjalo strokovno vodstvo reprezentance in so me vprašali, ali bi postal glavni trener, sem po temeljitem razmisleku privolil, saj se nisem več želel skrivati nekje v ozadju. Počutil sem se dovolj sposobnega, da bi prevzel vodenje ekipe. Vendar pa bi rad poudaril, da za tem delom ne stojim le jaz, tu so še Ola Vigen Hattestad, klubski trenerji, serviserja, fizioterapevta … To je sestavljanka, o kateri govorim že dalj časa. Le ko se vsi koščki sestavijo v celoto, lahko na koncu dobimo srebrno snežinko za naslov svetovnih podprvakinj,« je Brodar pojasnil v pogovoru za časnik Delo.

Nejcu in srebrnima tekačicama čestitam, pa na nove uspehe!

Foto: Facebook

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating