Vam je prispevek všeč?

Podjetje ARO (trgovini za male živali in spletna trgovina), v Škofji Loki njegovo trgovino za male živali najdete na Spodnjem trgu 36, letos praznuje okroglih 30 let od začetka poslovanja. Gre za družinsko podjetje zaljubljencev v male hiše živali, ki je bilo ob ustanovitvi – 13. marca 1992 – eno prvih tovrstnih v državi, ponuja pa hrano za pse, mačke in druge male živali, veliko izbiro opreme, sredstev za nego psov, mačk in ostalih malih živali, izdelavo akvarijev, akvaterarijev, terarijev … – tudi po naročilu.

Aro vam do konca meseca, do 30. aprila 2022, oziroma do razprodaje zalog ob 30-letnici delovanja nudi tudi do 30 % popusta na določene izdelke, obenem pa lahko do 30. aprila sodelujete tudi na »Fotonatečaju vaših ljubljenčkov« in se potegujete za 10 nagrad (5 x hrana za žival na fotografiji za mesec dni, 5 x obesek Skudo – elektronski odganjalec bolh in klopov), od tega bodo osem nagrajencev izžrebali, dva pa bosta avtorja fotografij, ki sta v Facebook akciji dobila največ všečkov. Žrebanje bo 4. maja 2022.

Kako sodelovati? Sliko vašega ljubljenčka pošljete na e-naslov info@aro.si ali s SMS na številko 040-471-971 (vse prispele fotografije bodo delili na Arovo Facebook stran) ali prilepite sliko svojega ljubljenčka na Facebook stran »Aro – trgovina za živali« v komentar pod TO objavo.

Zakaj je sploh prišlo do ustanovitve podjetja ARO? Pokojni Dušan Čater, dolgoletni lastnik podjetja, odgovarja, da je bila odločitev povezana z več dejavniki:

  • Sprememba političnega in gospodarskega sistema je napovedovala težave z zaposlovanjem, začenjala se je rast brezposelnosti in vse težje je bilo dobiti delo za pošteno plačilo.
  • Svoji družini je želel zagotoviti poslovno samostojnost in prijazna delovna mesta na področju, ki so ga kot lastniki živali že poznali in jim je pomenilo sprostitev in popoldanske aktivnosti.
  • S korektnim odnosom do kupcev, z nasveti in izkušnjami pomagati lastnikom malih hišnih živali pri sobivanju z njimi.
  • Ponudba hrane, opreme, sredstev za nego in zaščito malih hišnih ljubljenčkov je bila takrat v Sloveniji z vidika kvalitete in kvantitete zelo skromna; želeli so jo popestriti in približati lastnikom živali – in uspelo jim je.

»Po 30 letih imamo 2 fizični trgovini v Škofji Loki in na Jesenicah ter spletno trgovino, strankam pa se trudimo še vedno poiskati artikle, ki jih morda še nimamo na razpolago. Veseli smo, da smo še vedno z vami, za kar se vam iskreno zahvaljujemo,« je malo pred smrtjo zapisal Dušan Čater.

Kolektivu podjetja čestitam ob obletnici in želim tudi vnaprej veliko zadovoljnih strank!

Vir in foto: FB ARO – trgovina za živali

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating