Vam je prispevek všeč?

Pred natanko tednom dni, v ponedeljek, 15. februarja 2021, smo obeleževali mednarodni dan otroškega raka. Za osveščenost Slovenk in Slovencev o tej redki, toda kruti bolezni je največ prispevalo lani ustanovljeno društvo Junaki 3. nadstropja, ki mu predseduje Škofjeločanka Urška Kolenc, sicer tudi mamica z izkušnjo tretjega nadstropja.

Vseslovenski boj proti otroškemu raku so zaznamovale »zlate« aktivnosti: nekaj izpostavljenih objektov po državi je bilo odetih v zlato barvo, mnogi Slovenke in Slovenci pa so si ta dan pripeli zlato pentljo. Trud in angažma društva nista ostala neopažena, danes je namreč Urška Kolenc prejela prav posebno priznanje.

Poslušalke in poslušalci Vala 202 so jo namreč izmed treh predlogov – ob njej sta bila to še predsednik Društva psihologov Slovenije Marko Vrtovec in nagrajeni restavrator Miha Pirnat st. – izbrali za ime preteklega tedna, pri čemer so glasovalci s sporočili SMS prispevali še 1 € za socialno ogrožene otroke v humanitarnem projektu Botrstvo.

»Ime tedna je Urška Kolenc, predsednica društva Junaki 3. nadstropja, v katerem so na mednarodni dan boja proti otroškemu raku pozvali k pripenjanju zlate pentlje, v vseslovenski akciji pa opozorili na nujnost ozaveščanja in učencem predstavili boj njihovih vrstnikov s to redko in kruto boleznijo,« je bilo zapisano v utemeljitvi nominacije.

Urški, sicer tudi dobitnici bronastega grba Občine Škofja Loka, za zasluženo prejeto priznanje iskreno čestitam in ji želim še dosti moči in energije pri plemenitem delu!

Vir: Val 202

Foto: Junaki 3. nadstropja

Avtor: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating