Vam je prispevek všeč?

Podobno kot že predlani so tudi na letošnji maturi dijaki(nje) Gimnazije Škofja Loka dosegli 100-odstotni uspeh, torej so vsi, ki so pristopili k spomladanskemu roku, maturo tudi opravili.

Letošnjo splošno maturo je opravljalo 141 dijakov zaključnega letnika, od tega trije v dveh delih. V celoti je torej maturo opravljalo 138 dijakov, vsi uspešno!

Med njimi je tudi 8 zlatih maturantov, ki so prejeli spričevalo s pohvalo oziroma so bili ocenjeni z od 30 do 34 točkami. To so: Liza Habjan, Petra Štibelj, Andraž Zrimšek, Teja Koblar, Tina Nastran, Anja Prezelj, Laura Rant in Eva Jug, ki je postala tudi diamantna maturantka s 34 točkami.

Še nekaj statističnih podatkov: 6 dijakov je doseglo 29 točk. Kar 12 maturantov je bilo ocenjenih z najvišjim možnim številom točk (8) pri slovenščini, 9 pri angleščini, 3 pri matematiki in ena dijakinja pri španščini. Klemen Bogataj je eden od šestih v državi, ki je dosegel 99 odstotnih točk pri fiziki.

»Stoodstotni uspeh letošnjih maturantov priča o tem, da so tako dijaki kot učitelji dosegli želeni cilj, kar pa za dijake pomeni tudi konec srednješolskega izobraževanja in dobro popotnico za univerzitetni študij. Vsem dijakom čestitamo za njihov uspeh,« je povedal ravnatelj Gimnazije Škofja Loka Jože Bogataj.

Čestitke vse maturantom in uspešen študij! Še posebej pa priklon diamanatni dijakinji Evi.

Foto: Gimnazija Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating