Vam je prispevek všeč?

Tudi letos se je tradicionalna dobrodelna akcija »Manj svečk za manj grobov 2023« ob prazniku spomina na mrtve na širšem območju Škofjeloškega – kljub ne najbolj naklonjenemu vremenu – zelo uspešno zaključila.

Kot sta sporočila koordinatorja akcije na Škofjeloškem, Sebastjan Čadež in Tomaž Paulus, so zgolj na našem območju zbrali 2430,53 evra. Vsa zbrana sredstva bodo namenili nakupu električne bolniške postelje z obposteljno mizico za Karitas Škofja Loka, ki jo bo nudila v uporabo bolnim in starejšim, ki živijo na območju delovanja Karitas Škofja Loka.

Tako bodo z velikim veseljem vsaj malo olajšali vsakdanje življenje bolnikom, ki tako posteljo potrebujejo. »Ker pa je teh težkih zgodb, ki nam jih piše življenje, še veliko, dobrodelnost pa nas tudi na svoj način bogati, se bomo prihodnje leto tej vseslovenski akciji še pridružili,« zagotavljata koordinatorja.

»Svečke na grobu so močan simbol spomina na naše najdražje in z akcijo ne želimo rušiti tradicije. Tega spomina pa ne smemo okrniti s pretiravanjem. Svoje pokojne nosimo v mislih in srcih vsak dan, s sodelovanjem v akciji pa naredimo še nekaj dobrega za tiste, ki nas najbolj potrebujejo,« poudarjata in dodajata, da je bilo letos po vsej Sloveniji doslej zbranih že 75.877,34 evra.

Ob tem se zahvaljujeta vsem sodelujočim: oratorijem Škofja Loka, Sveti Duh, Suha in Reteče, Karitas Škofja Loka, Stara Loka in Sveti Duh, Prosvetnemu društvu Sotočje, skavtom Grajskim zamorcem, Radiu Sora, zlasti pa prostovoljcem na stojnicah, ki so nagovarjali ljudi, in vsem ostalim, ki so kakor koli pripomogli, da je akcija potekala tudi v vseh štirih občinah Škofjeloškega.

»Vsem izrekamo iz srca iskrena HVALA. Predvsem za vaš čas in pozitivno energijo. Hvala vsem in vse dobro,« hvaležno kličeta Čadež in Paulus.

Vir in foto: Sebastjan Čadež

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating