Vam je prispevek všeč?

Včeraj sem poročal o mladem Ločanu Janu Novljanu, ki je posodil glas enemu od likov (Sam-Samu) nove sinhronizirane animirane pustolovščine Angry Birds 2, ki prihaja v kinematografe prihodnji četrtek, 8. avgusta.

Vendar pa Jan ni edini Ločan, ki ga je doletela takšna čast. V enem od najtežje pričakovanih letošnjih filmov, Levjem kralju, ki smo si ga že lahko ogledali tudi v Kinu Sora, je namreč mladički Nali glas posodila še ena mlada Škofjeločanka, 14-letna Vita Renko.

Vita je za spletno stran RTV Slovenija (TUKAJ) povedala: »Hodim na solo petje k Maraayi, ki me je prijavila na to avdicijo, da se preizkusim še v teh vodah. Šla sem na poskusno snemanje in so me sprejeli. Posodila sem glas mladički Nali, obenem tudi pojem, s Simbo imava eno pesem (Komaj čakam, da bom kralj). Na snemanje sem šla samo enkrat, je pa vse skupaj potekalo okrog tri ure. Smo naredili kar v kosu. Pogledala sem si tudi staro različico Levjega kralja iz leta 1994, tako da sem že takrat videla in bila malce bolj pozorna, kakšno vlogo ima Nala. Potem pa so mi še ostali, s katerimi smo delali, povedali, kakšno razpoloženje moram igrati, da sem se lažje vživela. Meni je bilo res super. Zame je bilo zdaj prvič in je res zanimiva izkušnja.«

Viti čestitam in ji želim, da bi talent, ki ga ima, znala unovčiti tudi v prihodnje!

Foto: Kolosej in OP RTV Slovenija

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating